Το πρώτο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης αφίχθη στην Τουρκία

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Αναβαθμίζει σημαντικά η Τουρκία τον αεροπορικό της έλεγχο μετά την άφιξη στις 31 Ιανουαρίου του πρώτου αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C) της εταιρείας Boeing. Το αεροσκάφος θα ενταχθεί επισήμως στη δύναμη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, κατόπιν των δοκιμών που γίνονται, στις 21 Φεβρουαρίου. Θα σταθμεύει στην 3 Κύρια Αεροπορική Βάση στο Ικόνιο. Το τουρκικό πρόγραμμα αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης, ύψους 1,18 δισ. ευρώ, προβλέπει την προμήθεια από την αμερικανική Boeing τεσσάρων αεροσκαφών AEW&C επί ατράκτων τύπου 737-700.
Το πρόγραμμα, εκτός από τις πλατφόρμες πτήσης, περιλαμβάνει επίσης την παράδοση των ραντάρ εδάφους, τα συστήματα ελέγχου στο έδαφος, συστήματα εκπαίδευσης του πληρώματος και τη συντήρηση. Η σύμβαση του έργου που υπεγράφη στις 23 Ιουλίου του 2003 προέβλεπε να αρχίσει την παράδοση των αεροσκαφών στην τουρκική πολεμική αεροπορία μέχρι το 2008.

Πέρυσι, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ είχε ξεκαθαρίσει πως η Αγκυρα θα ενεργοποιήσει τις σχετικές ρήτρες της σύμβασης και θα ζητήσει αποζημίωση από την κατασκευάστρια εταιρεία για τις καθυστερήσεις.

Πηγή: Το Βήμα

2 σχόλια:

TED 5 Φεβρουαρίου 2014 - 10:52:00 π.μ. EET  

Αυτό κύριοι είναι άμεσο ανησυχητικό νέο, και όχι το προς κατασκευή ελικοπτεροφόρο.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2014 - 1:42:00 μ.μ. EET  

αγαπητέ TED και όχι μόνο.
οι γείτονες σιγά-σιγά γίνονται οι "χωροφύλακες" της ευρύτερης περιοχής και άντε μετά να μην τους αναγνωρίσουν "δικαιώματα" από έρευνα και διάσωση μέχρι τοποτηρητού, που θα μπορεί κάλλιστα να κάνει τη δουλειά άλλων, με το σχετικό αντάλλαγμα φυσικά.
κι εμείς κατά τ΄άλλα αμανένομεν την ανάκαμψη της οικονομίας...
που πας ρε καραμήτρο;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP