Πρόσθετη συνδρομή στην Κεφαλλονιά από τις ΕΔ με ενεργοποίηση του σχεδίου "Δευκαλίων"

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Πρόσθετη συνδρομή στέλνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στη δοκιμαζόμενη Κεφαλλονιά, μετά και το νέο σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Με εντολή του ΥΕΘΑ ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο «Δευκαλίων» που προβλέπει τη διάθεση προσωπικού, μέσων και υλικών των Ενόπλων Δυνάμεων σε τέτοιες περιπτώσεις, και διατέθηκαν (πέραν του ΠΓΥ "Προμηθεύς" και του Α/Γ "Χίος" που ήδη βρίσκονται στο νησί):

- Δύο μεταγωγικά αεροσκάφη (C-130 και C-27J) της Πολεμικής Αεροπορίας και Ελικόπτερο CH-47D CHINOOK του Στρατού Ξηράς, τα οποία μεταφέρουν προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (3 ομάδες των 10 ατόμων και 3 ιατρούς), δύο γαιοπροωθητές, 11 σκηνές των 10 ατόμων και είδη πρώτης ανάγκης.

- Το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» του Πολεμικού Ναυτικού, με το οποίο μεταφέρονται ένας φορτωτής, δύο ερπυστριοφόροι γαιοπροωθητές, ένα ανατρεπόμενο, ένα ρυμουλκό, μία γεννήτρια και ένας φωτιστικός πύργος με τους χειριστές τους, ένα κινητό μαγειρείο με το προσωπικό του, καθώς και ένα υδροφόρο όχημα.

Στο C-27J επιβαίνει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρ;ατηγός Μ. Κωσταράκος για το συντονισμό των επιτόπου δυνάμεων, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Έχει τεθεί ακόμη σε ετοιμότητα ένα Ε/Π CH-47D CHINOOK του Στρατού Ξηράς.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2014 - 8:05:00 μ.μ. EET  

Θέλω να ξέρω ποιός έξυπνος σκέφτηκε να στήσει σκηνές χωρίς δάπεδο σε βρεγμένο γήπεδο στην καρδιά του χειμώνα, για να μείνουν οικογένειες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP