Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου, Αντλι Μανσούρ, σε μια επίσκεψη που επιβεβαιώνει το καλό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και τη συναντίληψη που υπάρχει σε κρίσιμα θέματα μετά την πολιτειακή αλλαγή στην Αίγυπτο.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, που συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών και Τουρισμού. συναντήθηκε επί μία ώρα με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και συζήτησε μαζί του το σύνολο των διθμερών θεμάτων. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ο οποίος παρέθεσε και γεύμα προς τιμήν του.

Η επίσκεψη του προέδρου της Αιγύπτου γίνεται επ' ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, αλλά δείχνει και την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η αιγυπτιακή ηγεσία στις ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο είχε πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, με θέμα την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο και την αναβάθμιση της τριμερούς συνεργασίας των χωρών.

Έτσι, οι θέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου στο θέμα της ΑΟΖ βρίσκονται σε τροχιά προσέγγισης, ενώ αντίθετα οι σχέσεις Τουρκίας και Αιγύπτου βρίσκονται σε σταθερή επιδείνωση μετά την πολιτειακή αλλαγή του Ιουλίου 2013 στην Αίγυπτο και την πτώση της ισλαμιστικής κυβέρνησης του Μ. Μόρσι.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Ιανουαρίου 2014 - 7:27:00 μ.μ. EET  

Αυτό , πραγματικά είναι ευκαιρία....
Γκολ, και φύγαμε για τελικό!!!

Αντώνιος από ΕΛΔΥΚ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP