Σύλληψη εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας για τα εξοπλιστικά

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη, μετά από ένταλμα του αρμόδιου ανακριτή, ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Wegmann Δημήτρης Παπαχρήστος, τον οποίο ενέπλεξε στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας. Ο κ. Κάντας φέρεται να είπε πως ο κ. Παπαχρήστος του έδωσε μίζα ύψους 750.000 ευρώ για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000, που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 190.000.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες στο σπίτι και στο γραφείο του. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γ. Μαλλή, που χειρίζεται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ηδη, έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Ράικου από τον ανακριτή διαφθοράς αντίγραφα της απολογίας του Αντώνη Κάντα, στην οποία αναφέρει σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων που συνδέονται με μίζες.
Σε ό,τι αφορά τις δύο δικογραφίες που εκκρεμούσαν στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας:

Για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού για την οποία υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ η 017Α/2001 σύμβαση μεταξύ δημοσίου και εταιρίας KRAUUS - MAFFEI WEGMANN έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκ €.
Για την προμήθεια 54 συστημάτων K/B STINGER επι οχήματος και του αναγκαίου εξοπλισμού και ανταλλακτικών αρχικής υποστήριξης για την οποία υπεγράφη στις 3/8/2000 επί Άκη Τσοχατζόπουλου σύμβαση (030Α/2000) μεταξύ του δημοσίου και της εταιρίας STN ATLAS ELEKTRONIK έναντι τιμήματος 142.731.079 €.

Η προκαταρκτική έρευνα έχει ολοκληρωθεί και ήδη έχουν υποβληθεί πορίσματα από τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς κ. Ελευθεριάνο και κα Πόπη Παπανδρέου, ενώ κατόπιν εντολής της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ενεργητική δωροδοκία κατά του δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η δεύτερη δικογραφία λόγω απολύτου συνάφειας χρεώθηκε στον ανακριτή διαφθοράς Γ. Μαλλή και η πρώτη δικογραφία χρεώθηκε στον ανακριτή διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέα.

Εξετάζονται και άλλα εξοπλιστικά προγράμματα

Πάντως, περισσότερες από 10 είναι οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για τα υπόλοιπα εξοπλιστικά προγράμματα, οι οποίες είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Την ίδια ώρα, η Εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Ράικου είναι σε συνεχή επικοινωνία με την εισαγγελέα διαφθοράς της Γερμανίας και ανταλλάσσουν στοιχεία.

Πηγή: Ναυτεμπορική

1 σχόλια:

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 31 Δεκεμβρίου 2013 - 11:43:00 π.μ. EET  

Πλάκα κάνουμε; 192εκ για 24 σωλήνες που στην καλύτερη περίπτωση δεν κόστιζαν πάνω από 4 άντε 5 εκ το κομμάτι; Τι άλλο περιελάμβανε η αγορά; πάντως όχι πυρομαχικά, όπως φαίνεται. Τελείωσε, πρέπει να είμαστε τα μεγαλύτερα κορόιδα παγκοσμίως. Τώρα από αμερικάνικο στοκάδικο και πολύ μας είναι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP