Συνελήφθη (πάλι) ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών Α. Κάντας

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη για δεύτερη φορά, με ένταλμα του ανακριτή Γ. Μαλλή, ο Αντώνης Κάντας που διετέλεσε αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ (με προϊστάμενο τον Ι. Σμπώκο) επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου (1996-2002). Ο Α. Κάντας είχε ήδη συλληφθεί (και αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους) τον Σεπτέμβριο του 2012, με την κατηγορία της δωροδοκίας για σύμβαση εκσυγχρονισμού των τηλεπικοινωνιών του ΕΣ (πρόκειται για το πολύπαθο πρόγραμμα "Ερμής 2"). Η κατηγορία βασιζόταν σε ποσό 500.000 Ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του στην Ελβετία και σύμφωνα με το κατηγορητήριο προερχόταν από τη SIEMENS. Η τωρινή του σύλληψη αφορά λογαριασμό σε τράπεζα της Σιγκαπούρης στον οποίο, σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, βρέθηκε ποσό 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων που διακινήθηκε μέσω δυο off shore εταιρειών με διαχειριστή τον Α. Κάντα. Σε αυτή την περίπτωση η κατηγορία αφορά δωροδοκία για την προμήθεια των ηλεκτρονικών συστημάτων των υποβρυχίων 214 (εταιρεία ATLAS), αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μαζί με τους γερμανούς Μύλενμπεκ, αλλά και τον έλληνα πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων, Σωτήρη Εμμανουήλ, είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και οι μίζες, οι οποίες κατέληξαν σε αυτόν καταγράφονται ότι υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ και φθάνουν αστρονομικά ποσά εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Α. Κάντας κρατείται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και νωρίτερα οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη για να απολογηθεί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Δεκεμβρίου 2013 - 4:05:00 μ.μ. EET  

Με ποιό χέρι τσέπωσες τα μιζαδόρικα? Λέγε με ποιό? Λέγε! Με το δεξί μήπως? Όχι? Με τ' αριστερόοοο? Δεσμοφύλαξ! Φέρε το μπαλτά!

Ανώνυμος 14 Δεκεμβρίου 2013 - 5:18:00 μ.μ. EET  

ΠΡΑΣΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP