Επίσκεψη Ρώσου υπουργού Άμυνας στην Ελλάδα

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Τα ζητήματα διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας καθώς και οι αμυντικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με το Ρώσο ομόλογό του, Sergey Shoygu. Στη διάρκεια της συνάντησης υπεγράφη πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας, το οποίο εξετάζεται από εμπειρογνώμονες των δύο χωρών, ώστε το επόμενο έτος να συγκεκριμενοποιηθούν οι τομείς στρατιωτικής συνεργασίας. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «ένα λειτουργικό εργαλείο είναι τα ετήσια Προγράμματα Στρατιωτικής Συνεργασίας, στα οποία είναι επίσης σημαντικό να δώσουμε νέα δυναμική, προωθώντας όχι κατ’ ανάγκη τη ποσοτική όσο την ποιοτική τους διάσταση».

Οι δύο πλευρές εξέτασαν και το ζήτημα της συντήρησης των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων ρωσικής προέλευσης, ανοίγοντας το δρόμο για την υπογραφή συμβάσεων εν συνεχεία υποστήριξης (FOS).

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή έχει εγκρίνει τα προγράμματα υποστήριξης των αντιαεροπορικών συστημάτων OSA-AKM και TOR-M1 του Ελληνικού Στρατού καθώς και το πρόγραμμα υποστήριξης και επαναπιστοποίησης βλημάτων των S-300PMU-1 της Πολεμικής Αεροπορίας, η βολή αποδοχής των οποίων αναμένεται σε 8 ημέρες. H σημερινή υπογραφή του πλαισίου συνεργασίας σηματοδοτεί μια νέα εποχή όπου οι αμυντικές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας τοποθετούνται σε ρεαλιστική βάση.

Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Δεκεμβρίου 2013 - 8:52:00 μ.μ. EET  

ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ?

Ανώνυμος 5 Δεκεμβρίου 2013 - 2:14:00 μ.μ. EET  

"...ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ..."

Ως τι? Ως "ΕΤΑΙΡΟΣ"??? Ωραίο αστείο

Στη κατάσταση πτώχευσης στην οποία έχουν περιέλθει οι Ελληνικές αμυντικές βιοτεχνίες, δεν έχουν το προνόμιο να συζητούν καν το ενδεχόμενο συν-εταιρισμού. Το μόνο που μπορούν να ελπίζουν, είναι να βρεθεί κάποιος ξένος κεφαλαιούχος που θα ρίξει χρήμα για να κάνει μπίζνα στην Ελλάδα. Κι αν οι Έλληνες σταθούν τυχεροί, ίσως ο εφέντης επενδυτής δεχθεί να τους προσλάβει στη δουλειά ως ανειδίκευτους εργάτες.

Ανώνυμος 6 Δεκεμβρίου 2013 - 8:00:00 π.μ. EET  

@4/12 ωρα 8.52 μμ
Αυτο που γραφεις δεν θα γινει ουτε σε 100 χρονια.
Γιαννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP