ΠΝ: Αστραπή 6/13

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες, η Διοίκηση Φρεγατών διεξήγαγε από 10 έως 11 Δεκεμβρίου 2013 την προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Στόλου, με την τεχνική άσκηση "ΑΣΤΡΑΠΗ 6/13".

Η εξάσκηση σε τέτοιες συνθήκες καταπονεί μεν τα πληρώματα, αλλά είναι η καλύτερη ευκαιρία για την απόδειξη της ελληνικής ναυτοσύνης, και η βάση για τη διατήρησή της. Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα πλοία του ΠΝ παραμένουν στο Αιγαίο, όταν όλα τα άλλα αναζητούν λιμάνι...

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ, η άσκηση έλαβε χώρα σε περιοχές του Μυρτώου, με τη συμμετοχή Φρεγατών, Πλοίων Γενικής Υποστηρίξεως, Υποβρυχίων, Ελικοπτέρων και προσωπικού ΔΥΚ.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν εμφανίζονται ασκούμενες οι φρεγάτες "Ψαρά" (F 454), "Αδρίας" (F 459), "Αιγαίον" (F 460) και "Κανάρης" (F 464), καθώς και το ΠΓΥ "Αλιάκμων" (Α 374):


1 σχόλια:

sbdbarge 12 Δεκεμβρίου 2013 - 11:06:00 μ.μ. EET  

Για όσους υπηρετήσαμε σε πλοία του ΠΝ, μια τυπική μέρα στο γραφείο! Να υποθέσω ότι ο ορίζοντας ραντάρ των πλοίων μας ήταν κενός από μονάδες της γείτονος;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP