Και υποκλοπές βρετανικού "χρώματος";

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Ένα μείζον θέμα αναδεικνύει σήμερα ο καλός ιστότοπος defencepoint.gr, παραπέμποντας σε άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου Μ. Ηλιάδη που εντοπίζει "περίεργη" κατασκευή στην οροφή του κτιρίου του Βρετανικού Συμβουλίου, ανάλογη με αυτές που στεγάζουν συσκευές υποκλοπών σε αμερικανικές πρεσβείες ανά την υφήλιο, όπως ανέφερε πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του Βρετανικού Συμβουλίου είναι ότι το κτίριο πιθανώς δεν καλύπτεται από διπλωματικό άσυλο, οπως συμβαίνει με τις πρεσβείες, και επομένως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αδράνεια των αρχών... Παρ' όλα αυτά παρατηρείται νεκρική σιγή για το θέμα, τόσο στον πολιτικό κόσμο όσο και στα ΜΜΕ, αν και το άρθρο του Μ. Ηλιάδη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" εδώ και μία εβδομάδα...

Ας δούμε λοιπόν το επίμαχο άρθρο του Μ. Ηλιάδη:

Η εγκατάσταση υποκλοπών των Άγγλων στην Αθήνα

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, οι διαρρεύσασες πληροφορίες αναφέρονται μόνο στις υποκλοπές που γίνονται από τις ΗΠΑ και ουδέν για την Αγγλία (ούτε και καμία φωτογραφία από τέτοιες εγκαταστάσεις στην αγγλική πρεσβεία). Η πραγματικότητα είναι ότι σημαντικό ρόλο στις υποκλοπές επικοινωνιών πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών στη χώρα μας παίζει η Αγγλία, και μάλιστα από ένα σημείο που απέχει λιγότερο από 200 μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο και βρίσκεται περίπου στην ίδια απόσταση, σε νοητή ευθεία γραμμή, από το υπουργείο Εξωτερικών και πλήθος άλλων υπουργείων.

Πρόκειται για το κτήριο που στεγάζει από ετών το περίφημο Βρετανικό Συμβούλιο (BritishCouncil), επί της πλατείας Φιλικής Εταιρείας, στην οροφή του οποίου εντοπίσαμε μία από τις πλέον εντυπωσιακές ιδιοκατασκευές τύπου κλωβού που είδαμε σε φωτογραφίες πρεσβειών σε άλλες χώρες.

Η σχετική φωτογραφία, που δημοσιεύουμε σήμερα, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική τόσο για το μέγεθός του συγκεκριμένου ορθογώνιου κλωβού και το υλικό κατασκευής του –τελείως διαφορετικό από το υπόλοιπο κτήριο– όσο και για την προφανή έλλειψη του λόγου υπάρξεώς του. Η κατασκευή αυτή δεν υπήρχε μέχρι και πριν από ελάχιστα χρόνια, το πολύ τρία με τέσσερα, αν δεν μας απατά η μνήμη μας.

Το μόνο που υπήρχε μέχρι τότε ήταν μια περιφερειακή κατασκευή (κάτι σαν πάνελ) δίκην στηθαίου, προφανώς από κάποιο συνθετικό υλικό, με σκοπό μάλλον την απόκρυψη ορισμένων εγκαταστάσεων στην ταράτσα του κτηρίου. Το διαφορετικό ακόμη και σε χρώμα με το υπόλοιπο κτήριο υλικό κατασκευής του έχει την ίδια εμφάνιση που επισημάνθηκε στην αγγλική πρεσβεία στο Βερολίνο. Στη σημερινή μορφή της οροφής, το προαναφερθέν «στηθαίο» από το επισημανθέν συνθετικό υλικό δεν υπάρχει, καθώς οι ανάγκες αποκρύψεως του όποιου εξοπλισμού υπήρχε στην ταράτσα προφανώς καλύφθηκαν από την πρόσφατη κατασκευή. Ο προσανατολισμός της κατασκευής αυτής, που είναι τοποθετημένη έκκεντρα προς την πρόσοψη του κτηρίου, είναι προφανής για τους σκοπούς που εξυπηρετεί.

Τα προβλήματα και τα ερωτήματα που τίθενται και χρειάζονται σίγουρα περαιτέρω διερεύνηση από την ΕΥΠ είναι πολλά:

• Πρώτον, ο προσδιορισμός της ακριβούς ημερομηνίας ανεγέρσεως αυτής της κατασκευής και εάν ζητήθηκε προς τούτο η σχετική άδεια, και η διασύνδεσή τους με γεγονότα που αναφέρονται στην Ελλάδα – π.χ., το Κυπριακό, η οικονομική κρίση κ.ά.
• Δεύτερον, η συμπλήρωση του υλικού που αποκαλύπτεται εδώ με μια αεροφωτογραφία ή και από κάποιο ενδεχομένως παρακείμενο υψηλότερο κτήριο. Στην εικόνα (κάτοψη) που κατεβάσαμε από το GoogleEarth υπάρχουν, εκτός του κλωβού, κάτι αντικείμενα τα οποία δεν μπορέσαμε να ερμηνεύσουμε.
• Τρίτον, η έρευνα για την έκδοση των απαιτούμενων εγγράφων ατελούς εισαγωγής εξοπλισμού που συνήθως υποβάλλουν οι πρεσβείες, από τα οποία μπορεί να προσδιορισθεί ενδεχομένως ο χρόνος εγκαταστάσεώς τους.
• Τέταρτον, το σχετικό κτήριο που στεγάζεται το Βρετανικό Συμβούλιοκαλύπτεται από διπλωματική ασυλία, όπως η βρετανική πρεσβεία; Γιατί, εάν δεν καλύπτεται, η είσοδος των αρμόδιων ελληνικών Αρχών δεν μπορεί να αποτραπεί.

Η εγκατάσταση αυτή στη στέγη του Βρετανικού Συμβουλίου, και όχι στη στέγη της βρετανικής πρεσβείας, έχει προφανή εξήγηση. Η πρεσβεία, που είναι στην οδό Πλουτάρχου 1, είναι κτισμένη σε «γούβωμα» του λόφου του Κολωνακίου, με πλήθος υψηλότερων κτηρίων να εμποδίζει την όψη - πρόσβαση προς την περιοχή ενδιαφέροντος.

Το πρόβλημα που τίθεται είναι ιδιαίτερα επείγον διότι, στην ουσία καιστην πράξη, άμυνα εναντίον τέτοιων συστημάτων υποκλοπών δεν υπάρχει. Το μόνο που μπορεί να γίνει άμεσα είναι η δημιουργία ειδικών αιθουσών σε αίθουσες ασφαλείας (σε συνδυασμό με άλλα ήσσονος σημασίας μέτρα ασφαλείας – π.χ., jammers, πιστή τήρηση των κανόνων εκμεταλλεύσεως των μέσων επικοινωνιών, ασφάλειας υπολογιστών κ.λπ.), αλλά και τούτο μόνο στον περιορισμό της εκτάσεως των υποκλοπών μπορεί να οδηγήσει, καθώς όλες οι υπόλοιπες επικοινωνίες του Μαξίμου, του ΥΠΕΞ και των υπουργείων και υπηρεσιών που επικοινωνούν με αυτά (π.χ., ΥΠΕΘΑ) θα συνεχίσουν να υποκλέπτονται.

Στην ουσία, η μόνη άμυνα είναι είτε να... μην χρησιμοποιούνται τα μέσα επικοινωνίας είτε η κατάργηση αυτού του παράνομου μηχανισμού που έστησαν κακόβουλα οι Άγγλοι κυριολεκτικώς κάτω από τη μύτη μας.

Το τι σημαίνει αυτή η εξ υποκλοπών διαφάνεια των προθέσεων και των σχεδιασμών της ελληνικής πολιτικής σε θέματα όπως το Κυπριακό, το Σκοπιανό, των κοιτασμάτων πετρελαίου κ.λπ. σε συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με κάθε ενδιαφερόμενο δεν χρειάζεται να τονισθεί. Απλώς, είναι σαν να παίζεις πόκερ με κάποιον που γνωρίζει πλήρως τα χαρτιά σου και, ακόμη, και το πώς σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις.

Η άμεση διερεύνηση του θέματος από την ΕΥΠ με σκοπό τη συμπλήρωση της εικόνας, που λόγω χώρου μόνο συνοπτικώς περιγράφεται εδώ, και την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας –του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, συμπεριλαμβανομένου– για άμεση παρέμβαση προς την αγγλική πλευρά είναι επιβεβλημένη. Μια έντονη και αποφασιστική παρέμβαση, χωρίς φοβικά σύνδρομα του τύπου «μα πώς θα το πάρουν οι ξένοι;» και παρόμοιες ενδοτικές συμπεριφορές, η οποία θα πρέπει να έχει ως αποκλειστικό σκοπό την κατάργηση με κάθε τρόπο (ακόμη και κόβοντάς τους... τη ΔΕΗ) αυτής της κακόβουλης και παράνομης κατά τα διπλωματικά ειωθότα ενέργειας του κακού δαίμονα της Ελλάδας τις τελευταίες αρκετές δεκαετίες. Εάν, δε, έχουν κάνει το λάθος να έχουν εγκαταστήσει τον παράνομο αυτό εξοπλισμό σε κτήριο που δεν καλύπτεται από διπλωματική ασυλία, η λύση είναι πανεύκολη.

Υ.Γ.: Με την ευκαιρία αυτή, μια έρευνα της ΕΥΠ που θα καλύπτει το σύνολο των ξένων πρεσβειών και ανάλογων ξένων αποστολών δεν θα ήταν άσκοπη.

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα» στις 14/11/2013 (ολόκληρο το άρθρο εδώ)

9 σχόλια:

Βελερεφόντης 20 Νοεμβρίου 2013 - 5:56:00 μ.μ. EET  

Είναι εμφανές από το google earth ότι ο μεγαλύτερος όγκος της κατασκευής είναι τα συστήματα εξαερισμού του κτιρίου. Το μόνο "ύποπτο" που υπάρχει είναι ένα κτίσμα 5Χ5 μέτρων και ύψους 5-6 μέτρων το οποίο μπορεί σε τελική να έχει σχέση με τον ανελκυστήρα...

Βέβαια μπορεί και να είναι ψεύτικες οι φωτο της google ή τα fan coil και οι αντλίες θερμότητας να είναι κεραίες ενός συστήματος HARM! Όλα είναι πιθανά σε αυτόν τον κόσμο.

Υ.Γ.
Πέραν της επιστημονικής φαντασίας, ιδίως τα τελευταία χρόνια, δεν φαίνεται να χρειάζεται κάποιου είδους κατασκοπεία εναντίον της χώρας μας.

Ό,τι πληροφορία χρειάζεται να έχει κάποια ξένη χώρα ή ρωτάει το ΔΝΤ (εαν πρόκειται για οικονομικά στοιχεία) ή παίρνει απευθείας τηλέφωνο τον εκάστοτε πρωθυπουργό μας (εκλεγμένο ή διορισμένο από τους δανειστές) και το μαθαίνει αξιόπιστα από πρώτο χέρι...

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2013 - 6:20:00 μ.μ. EET  

Το να καλείς με άρθρο υπηρεσία ασφαλείας όπως η ΕΥΠ...να ερευνήσει κτίριο ξένης χώρας για συσκευές υποκλοπών μόνο "έγκριτο" δεν σε κάνει...δημοσιογράφο.
Αναμένω ερώτηση στη βουλή από τους ΑΝΕΛ...τουλάχιστον. Σήμερα ρώτησαν για το αν υπάρχει περίπτωση να γίνει κοσμοδρόμιο στη Καλαμάτα.....

Οδυσσέας 20 Νοεμβρίου 2013 - 6:32:00 μ.μ. EET  

Το ότι είναι έγκριτος ο Ηλιάδης δεν αμφισβητείται...
Τώρα το ποιος θ απάει το θέμα στη Βουλή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Για την ώρα δε φαίνονται εθελοντές στον ορίζοντα...

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2013 - 8:41:00 μ.μ. EET  

ανώνυμε 6:20,
από τι στιγμή που των "ελλήνων" υπαλληλίσκων της τρόικας δεν ιδρώνει τ΄αφτί με την εξολόθρευση ενός λαού, εν έτει 2013, ΠΟΛΥ καλά κάνει ο κάθε δημοσιογράφος και τους "βγάζει" στη σέντρα για το οτιδήποτε.
ο χοντροπάγκαλος πριν χρόνια ήθελε να κατέβει η ελληνική σημαία από ελληνικό έδαφος, με το σκεπτικό: ελά μωρε τους μ@@@κες, που θα παρουμε και τη γνώμη τους. καπως έτσι λειτουργούν και τα σημερινά παχύδερμα.
τώρα βελερεφόντη αν εσύ το βλέπεις συστήματα εξαερισμού και συνεπώς ανευ λόγου και σημασίας να δημοσιεύονται τέτοια θέματα σε περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας, σε πληροφορώ ότι οι ως άνω υπαλληλίσκοι τέτοιες γνώμες και απόψεις θέλουν, για να συνεχίσουν το "θεάρεστο" έργο τους.
συμφωνώ ότι οι ξένοι δεν χρειάζονται παρακολουθήσεις για να μάθουν τα ελληνικά πράγματα, αφού τους τα δίνουμε από πρώτο χέρι εμείς οι ίδιοι. τι διάολο σύμμαχοι είμαστε με δαύτους, θα έχουμε και μυστικά απο τ΄αδερφια μας;

TED 21 Νοεμβρίου 2013 - 12:42:00 π.μ. EET  

Πως κάνετε έτσι ρε παιδιά;

Ντεπόζιτο είναι, με νερό. Για τις μέρες λειψυδρίας.

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2013 - 7:19:00 π.μ. EET  

Η συνεργασία NSA και GCHQ είναι παλαιά.

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2013 - 10:44:00 π.μ. EET  

Στο Bingmaps φαίνεται καλύτερα...

Alexandros 21 Νοεμβρίου 2013 - 12:44:00 μ.μ. EET  

Η "Ελληνική" "Elite" είναι πολύ έξυπνη, το αποδεικνύει καθημερινά, κάποτε νόμιζαν ότι κάποιος Balfour ήταν απόγονος πρωθυπουργών και λόρδων μέχρι που αποδείχτηκε ότι το έπαιζε παπας για να μαζεύει πληροφορίες, τώρα που δεν βλέπουν κιόλας κατασκόπους.........σιγά μην ιδρώσει το αυτή τους........

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2013 - 6:14:00 μ.μ. EET  

Στο link φαίνεται κάπως καλύτερα η οροφή του κτιρίου. http://goo.gl/san3pa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP