Διευρύνεται η ομάδα των χωρών της ΕΕ που ζητούν μέτρα για το μεταναστευτικό

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης θα κυριαρχήσει την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής.

Στο θέμα έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση μετά τα τραγικά ναυάγια ανοιχτά της Λαμπεντούζα που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες μετανάστες. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, έχει διευρυνθεί η ομάδα των χωρών που ζητούν λήψη μέτρων για την παράνομη μετανάστευση και την πρόληψη παρόμοιων τραγικών συμβάντων.

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία και η Κροατία ζητούν την ενίσχυση της Κοινοτικής Υπηρεσίας Φύλαξης Συνόρων (Frontex) και τη σύσταση μιας ειδικής Ομάδας Δράσης για την παράνομη μετανάστευση υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην ομάδα των χωρών αυτών, ενδέχεται να προστεθεί και η Γαλλία, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Η Σύνοδος Κορυφής ξεκίνησε την Πέμπτη και πραγματοποιείται στη σκιά των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών της γερμανίδας καγκελαρίου.

Η Κομισιόν τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να μιλήσει με μια φωνή «ισχυρή και ενιαία» στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για το θέμα των υποκλοπών, ενώ τη στήριξή τους στη Μέρκελ εξέφρασαν ευρωπαίοι ηγέτες.

Στη Σύνοδο συζητείται, επίσης, το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων.

Όπως σημείωναν διπλωματικές πηγές, στο επίκεντρο βρίσκεται η άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ώστε να τεθούν σε λειτουργία, από 1ης Ιανουαρίου 2014, η Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων και το Ταμείο Εγγύησης για τους Νέους.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν τρόπους για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, στη βάση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Στόχος είναι να διπλασιαστούν τα κονδύλια που διαθέτει η ΕΤΕπ για δανεισμό προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

www.in.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2013 - 12:28:00 μ.μ. EEST  

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου . Αντί να ζητούν να αλλάξει το Δουβλίνο ζητάνε ενίσχυση της FRONTEX;
Να κάνει τι;
Να υποδεικνύει με τα μέσα της απο που μπαίνουν οι λαθροέποικοι και να πηγαίνουν να τους μαζευούν;
Να τους καταγράφουν για να μην μπορούν να πάνε ποτέ στις χώρες του Βορρά;
Να κατηγορούν τις χώρες υποδοχής για τις "κακές συνθήκες διαβίωσης" των λαθροεποίκων;
Ποιός θα είναι ο ρόλος της "ενισχυμένης" FRONTEX; Η εξασφάλιση ότι το νεο αναμενόμενο κύμα λαθροεποίκων θα εγκλωβιστεί στις χώρες σκουπιδοτενεκέδες για να μην ταράξουν την ησυχία του Βορρά;
Αυτά θα ζητήσουν οι "ηγέτες";
Όπως έχω ξαναγράψει το θέμα θα εκφυλιστεί στη συζήτηση για αύξηση κονδυλίων για να βολευτούν όποιοι έχουν χάσει από τα κρατικά έργα λόγω λιτότητας. Και το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί με τους τοπικούς πληθυσμούς να υποφέρουν.
Αλλά ποιός νοιάζεται;
Είναι πολλά τα λεφτα Αρη!

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2013 - 8:35:00 μ.μ. EEST  

Όπως τα λέγαμε πλήρης αδιαφορία των βόρειων που έχουν δεμένο το γάιδαρό τους. Σχετικά από το καλό ιστοχώρο του δημοσιογράφου Μ. Ιγνατίου
http://mignatiou.com/2013/10/%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ad%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%be%ce%b1%ce%bd-%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bf%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%b1/

AXEΡΩΝ 25 Οκτωβρίου 2013 - 8:36:00 μ.μ. EEST  

25 Οκτωβρίου 2013 - 12:28:00 μ.μ. EEST
Ἔτσι,ἄν ὅχι και χειρότερα.
Χορεύουν γαϊτανάκι γύρω ἀπό το πρόβλημα,ἀλλά δέν το ἀγγίζουν.

Ανώνυμος 27 Οκτωβρίου 2013 - 7:14:00 π.μ. EET  

How many times do we have to go over this. WE DO NOT AN IMMIGRATION POLICY.
The three years leading up to the opening of the border the applications for seasonal labor from Greek farmers ranged between 35,000 and 50,000 workers. That means that we never needed anybody and we still don't.
And in any case... who said that being allowed to "immigrate" to a country comes with the right to acquire "roots" in the country for the immigrant and his/hers offspring? In other words to inherit the land of the natives.
For what? for picking olives? And who is going to pick the olives of the next generation? I expect their kids to rise up and go after/compete for better jobs. Are we going to allow another million to enter the country? Just for picking olives? Really? Is that going to happen on our watch? Are we going to allow it to happen on our watch? Toso mikropsihoi eimastai?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP