Προς αναδιάρθρωση της Εθνικής Φρουράς;

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Λευκωσία: Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Άμυνας, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο οποίος ανέφερε ότι σύντομα ολοκληρώνεται και παρουσιάζεται μέχρι το τέλος του έτους ενώπιον του Προέδρου και του Υπουργικού Συμβουλίου, μελέτη για τη μετεξέλιξη της Εθνικής Φρουράς, που περιλαμβάνει ριζική μείωση στρατιωτικών μονάδων και της εφεδρείας, αλλά και μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Μιλώντας το πρωί, κατά τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου Άμυνας στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου διακυβέρνησης, ο κ. Φωτίου είπε ότι η μείωση της στρατιωτικής θητείας είναι εφικτή, θα επέλθει όμως μέσα απο την αναδιοργάνωση της Ε.Φ.

Εξάλλου, είπε ότι αρχίζει εντός τριών μηνών η καταστροφή πεπαλαιωμένων πυρομαχικών στο εξωτερικό, μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας με ισπανική εταιρεία, ενώ πρόσθεσε ότι το κόστος «δεν είναι τρομακτικό».

Ανέφερε επίσης ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το Υπουργείο θα καταλήξει αναφορικά με την αγορά δύο πολεμικών σκαφών για επιτήρηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Ο κ. Φωτίου είπε ότι διευρύνεται η συνεργασία με το Ισραήλ, ενόψει και της αμοιβαίας ανάγκης για ενεργειακή ασφάλεια στην ΑΟΖ, ενώ αναμένεται σύντομα η υπογραφή σχετικής συμφωνίας σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας. Ο υπουργός ρωτήθηκε κατά πόσο προτίθεται να διεκδικήσει τις μίζες που δόθηκαν για την τοποθέτηση της συστοιχίας των TOR M-1, για να απαντήσει «αν υπάρχει τρόπος ασφαλώς».

Είπε ότι δεν θα επιτραπεί να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα σπατάλης, ενώ συμπλήρωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε εισήγησή του, να συμμετάσχει στην υπογραφή δημοσίων συμβάσεων η Γενική Λογίστρια, καθώς και παρατηρητές της Γενικής Ελέγκτριας και της Γενικής Εισαγγελίας.

Ανέφερε εξάλλου ότι τα θέματα άμυνας και ασφάλειας απαιτούν συλλογική προσπάθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων και του λαού, μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις.

Αναφερόμενος στους τρεις βασικούς πυλώνες της Αμυντικής Στρατηγικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ότι σκοπός είναι η διατήρηση της ειρήνης και ασφάλειας στα ελεύθερα εδάφη. «Στόχος είναι η δημιουργία ενός ευέλικτου και ημιεπαγγελματικού στρατού» που σε συνδυασμό με τη συνεργασία με την Ελλάδα, θα καταστεί ισχυρή δύναμη αποτροπής, πρόσθεσε.

Δεύτερος πυλώνας είναι η προστασία και υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ και τρίτος η αναβάθμιση της Αμυντικής Διπλωματίας με την ένταξη της χώρας στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», είπε.

Πρόσθεσε ότι επανασχεδιάζονται οι αμυντικές προτεραιότητες σε εξοπλιστικά προγράμματα λόγω της κρίσης, ενώ δίνεται έμφαση σε προγράμματα σε σχέση με την ΑΟΖ, για σωστή επιτήρηση και υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Ως προς τους λόγους της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, αυτό επιβάλλουν το αναβαθμισμένο γεωπολιτικό περιβάλλον, ο εντοπισμός και η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ, η οικονομική συγκυρία αλλά και οι συνεχείς τουρκικές προκλήσεις. Επίσης έκανε λόγο για «δυσανάλογο μέγεθος των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε σχέση με την δυνατότητα αποτελεσματικής υποστήριξής τους από την Πολιτεία».

Εξάλλου, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι αναθεωρούνται περίπου τριάντα θεσμικά κείμενα, κανονισμοί και νόμοι που θα τεθούν πολύ σύντομα είτε για έγκριση στο Υπουργικό Συμβουλίου, είτε για ψήφιση από τη Βουλή. Αφορούν, μεταξύ άλλων τους Κανονισμούς περί Ιεραρχίας, Κρίσεων, Προαγωγών και Αφυπηρετήσεων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και ΕΠΥ, καθώς και στη λειτουργία της Εθνικής Φρουράς.

Ιδιαίτερα στάθηκε ο υπουργός στην προσπάθεια για απόσυρση επικίνδυνων και πεπαλαιωμένων πυρομαχικών, με την εμπλοκή ιδιωτικών εταιρειών. Την περασμένη εβδομάδα είπε ότι υπογράφηκε συμφωνία με την ισπανική εταιρεία EXPAL Systems, η οποία θα ξεκινήσει εντός τριών μηνών την καταστροφή του υλικού.

Είπε επίσης ότι συνομολογήθηκε συμφωνία πλαίσιο, σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο, για εμπλοκή πέντε εταιρειών, οι οποίες θα αναλαμβάνουν κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, το έργο της καταστροφής των μη αξιοποιήσιμων πυρομαχικών της ΕΦ.

Ανέφερε ακόμη ότι το Υπουργείο αναμένει έσοδα 180 χιλ. ευρώ από την πώληση άχρηστων πυρομαχικών μικρού διαμετρήματος, στη βάση συμβολαίου που έχει υπογραφεί με κυπριακή εταιρεία.

Συμπλήρωσε επίσης ότι γίνονται ενέργειες για συντήρηση του υφιστάμενου οπλισμού της Ε.Φ. αλλά και για απόσυρση μέρους των πεπαλαιωμένων οπλικών συστημάτων.

Αναφορικά με τις προσπάθειες για μείωση της φυγοστρατίας, ο κ. Φωτίου είπε ότι προωθήθηκαν συμπληρωματικά μέτρα, μεταξύ αυτών η διασύνδεση του αρχείου στρατολογικών υπηρεσιών με το αρχείο της αστυνομίας για κατόχους άδειας πυροβόλου όπλου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διασύνδεση του αρχείου του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, με το αρχείο των στρατολογικών υπηρεσιών. Όπως είπε, όσοι οδηγοί εντοπίζεται ότι έχουν απαλλαγεί για λόγους υγείας, θα παραπέμπονται στο Ιατροσυμβούλιο για να κρίνει κατά πόσον μπορούν να κατέχουν άδεια οδήγησης.

Επίσης, θα ζητείται πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης μέσω της τροποποίησης των νομοθεσιών για πρόσληψη στη δημόσια και εκπαιδευτική υπηρεσία, ενώ προτείνεται όπως η επανεξέταση όσων κρίθηκαν προσωρινά μη ικανοί για στράτευση από την αρμόδια επιτροπή, να γίνεται ανά εξάμηνο αντί σε ετήσια βάση.

Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα «ήταν και παραμένουν άριστες», ενώ έκανε λόγο και για διεύρυνση της συνεργασίας με το Ισραήλ. Συμπλήρωσε ότι επιδιώκεται συνεργασία και με άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Αίγυπτος και ο Λίβανος.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό για την ενεργειακή ασφάλεια είπε ότι «επιδιώκουμε τη θωράκιση της αλυσίδας εξόρυξης – επεξεργασίας – εκμετάλλευσης του ενεργειακού μας πλούτου». Αναφέρθηκε στην ενίσχυση των μέσων επιτήρησης στην ΑΟΖ, με την αγορά δύο σκαφών ανοιχτής θαλάσσης, ενώ πρόσθεσε ότι «ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταλήξουμε».

Εξάλλου είπε ότι προωθείται επικαιροποίηση της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας με τη Ρωσία και τη Γαλλία, ενώ υπενθύμισε την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας με την Ιταλία.

Ως προς το «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» είπε ότι η πρόθεση για ένταξη προωθείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να αρθούν τυχόν επιφυλάξεις στην υποψηφιότητα της Λευκωσίας.

Εντός των στρατοπέδων, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι εξετάζεται το θέμα εμπλοκής ιδιωτών σε βοηθητικές υπηρεσίες, όπως η παρασκευή του καθημερινού συσσιτίου. Το μέτρο του catering θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο ΚΕΝ Πάφου τον Ιανουάριο, είπε.

Εξάλλου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία στήριξης των κυπριακών προϊόντων, λέγοντας ότι η ΕΦ είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στην Κύπρο. Ανέφερε ότι προωθείται μια Συμφωνία Πλαίσιο, που θα εξασφαλίζει καλύτερη προώθηση των εγχώριων προϊόντων, στηρίζοντας παράλληλα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται, μετά από καταγγελίες για προμήθεια κρέατος, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν έχει ακόμη στη διάθεσή του το πόρισμα, διαμήνυσε όμως ότι δεν θα υπάρξει ανοχή για παρεκκλίσεις από τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Συμπλήρωσε επίσης ότι οι διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων για προμήθεια τροφίμων θα βελτιωθούν και θα απλοποιηθούν.

Επίσης, είπε ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης σε εργολάβου ενός έργου για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», συνολικής ισχύος 5MW. Σκοπός είπε, είναι η απεξάρτηση των ενόπλων δυνάμεων από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, που κοστίζει ετησίως 6,5 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες του Υπουργείου για καταπολέμηση της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες στα στρατόπεδα, τη διαφώτιση για πρόληψη σοβαρών ασθενειών, την οδική ασφάλεια, τον εθελοντισμό και την προώθηση του αθλητισμού.

Παρόντες στη δημοσιογραφική διάσκεψη ήταν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Μαλληκίδης, ο Αρχηγός της Ε.Φ. Στυλιανός Νάσης και άλλα στελέχη.

Πηγή: philenews

Σημ. Εν κρυπτώ: Η επίσημη ανακοίνωση του Yπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας εδώ κι εδώ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2013 - 2:06:00 μ.μ. EEST  

οι γνωστές μπούρδες, μικρότερες ευέλικτες και ημι επαγγελματικές μονάδες οι οποίες θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα με συνδυασμό μικρότερη θητεία και πράσινα άλογα! έληξε η κατοχή της βόρειας Κύπρου οπότε δεν χρειάζεται το τεράστιο μέγεθος της Ε.Φ. όπως τώρα!

η θητεία θα μειωθεί αλλά οι μόνιμοι δεν θα προσληφτούν αφού δεν υπάρχουν λεφτά θα πει το ΔΝΤ!

αλλά ξέχασα τι να τις κάνουμε τις ένοπλες δυνάμεις αφού παραδοθήκαμε πλέον, η Κύπρος στο Αννάν 2 και η Ελλάδα προτεκτοράτο της Γερμανίας και σύντομα διαμελισμένη στους όμορους και "φίλους" γείτονές μας!

Πέτρος Κ.

Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2013 - 7:05:00 μ.μ. EEST  

οι φαντάροι δεν ειναι στρατός, τα έχουμε πει αυτά

Ευστάθιος Παλαιολόγος 19 Οκτωβρίου 2013 - 7:38:00 μ.μ. EEST  

Εξαγγελίες για εκσυγχρονισμο, βελτίωση, αύξηση δυνατοτήτων, μπλα μπλα μπλα που θα επιτρέψουν την μείωση της θητείας μπλα μπλα μπλα. Στο τέλος της ημέρας γίνεται μόνο η μείωση της θητείας και το αναγκαστικό κλεισιμο των Μονάδων μιας και δεν φτάνουν πλέον οι αριθμόι και όλα τα υπόλοιπα πέρνουν "αναβολή" μιας και παράς-γιοκ!
Ο ΑΝΣΚ είναι η ψηφοθηρική μείωση της θητείας και οι εξοικονόμηση πόρων πάση θησεία, όπου "πάση" βλέπε αξιόμαχο, εκπαίδευση, επάνδρωση, εξοπλιστικά και στο τέλος η ίδια η Κύπρος

Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2013 - 11:12:00 μ.μ. EEST  

ναι μωρε, μείωση μονάδων , θητείας, εφεδρείας κλπ--να μην έχουμε και τις μανάδες των μπούληδων να παραπονιούνται για τη βάναυση στρατ. θητεια, αλήθεια οι εν λόγω "κυρίες" τι ηλικία έχουν? ξεχνούν ότι έχουν μισό νησί? ή μήπως δεν το ξέρουν? αλλά αφού υπάρχει η ανγκλία και οι μ@@@ες της ΕΛΔΥΚ γιατι να τρέχουν οι κανακάρηδες τους. οπότε οι "συμμαχοι" θα πάρουν και το υπόλοιπο με τους χωροφύλακες. ας είναι καλά το αέριο,ποιό νησί και κολοκύθια, παγκοσμοιοποίηση κουμπάρε, που ζεις στο ΄50?

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2013 - 10:53:00 π.μ. EEST  

@Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2013 - 7:05:00 μ.μ. EEST

γιατί οι φαντάροι δεν είναι στρατός? τον έχουν κάνει να μην είναι επίτηδες όχι ότι δεν μπορεί, το αξιόμαχο δεν είναι συνδεδεμένο ούτε με τον μόνιμο ούτε με τον στρατό θητείας, είναι η απόφαση να έχεις αξιόμαχο στρατό, θέλεις να έχεις αξιόμαχο στρατό θητείας? δεν ακούς την κάθε μπαρούφα του κάθε κόμματος και της κάθε ΜΚΟ και "επιτροπής αλληλεγγύης μανάδων, αδερφών και γκόμενων των φαντάρων" και τον οργανώνεις να κάνει πόλεμο, αυξάνεις την θητεία τόσο ώστε να έχεις επαρκείς αριθμούς για τις μονάδες, συνεχή εκπαίδευση με αληθινά πυρά και όχι τις 10 σφαίρες που κάναμε το μήνα με το τυφέκιο και καμιά 50 με τα πολυβόλα στο σύνολο! τους κάνεις φυσική κατάσταση και εκπαίδευση όλων σε basic soldiering είτε είναι πεζικό είτε διαβιβαστές, εκσυγχρονίζεις την Ευελπίδων να κάνει μόνο στρατιωτικά μαθήματα στους αξιωματικούς, καλύπτεις όλα τα έξοδα των φαντάρων και όχι την τωρινή αηδία, πατάσσεις κάθε ανυπότακτο και αντιρρησία συνείδησης (βλέπε λουφαδόρο του κερατά εις υγείαν των κορόιδων)όποιος παίρνει απαλλαγή Ι5 να μην έχει δικαιώματα ούτε σε δημόσιο, ούτε δίπλωμα, ούτε σε διάφορα προγράμματα, πρέπει η θητεία να είναι σεβαστή και ιερή από όλους και ο πολίτης να γίνει πρώτα οπλίτης, εθελοντική θητεία αρχικά των γυναικών και αν χρειαστεί και υποχρεωτική, συνεχή κάθε χρόνο εκπαίδευση των εφέδρων για δύο εβδομάδες έως την ηλικία των 45 και μετά στα τάγματα εθνοφυλακής έως τα 60! κατά τις οποίες να ξαναγίνονται φαντάροι (και όχι ο αντιδραστικός όχλος που είδα εγώ όταν μας κάλεσαν για ΤΑΜΣ Αίσιο Οιωνό δύο χρόνια μετά την λήξη της θητείας μου όταν ο διοικητής είπε λόγω των όπλων που μας δόθηκαν θα φυλάξουμε σκοπιές το βράδυ στις κλούβες οπλισμού, ξεσηκώθηκαν φωνάζοντας, ουρλιάζοντας, είμαστε πολίτες ρε! σαν τους μουσουλμάνους της Συρίας ένα πράγμα, ήμασταν 110 άτομα το μόνο που θα κάναμε ήταν ένα νούμερο μόνο για όλη την εβδομάδα! το αποτέλεσμα? μας πήραν τα όπλα και στο τέλος δεν κάναμε ούτε την βολή των G-3! για να κάνεις επαγγελματικό στρατό χωρίς εφεδρείες θα πρέπει μόνο ο στρατός ξηράς να έχει 150,000 μόνιμους στρατιώτες στην ηλικία των 20-26 και μετά να τους απολύεις και να παίρνεις άλλους, και όχι να τους κρατάς ως τα 50 με τις κοιλιές να είναι σαν γκαστρωμένες γυναίκες όπως κατάντησαν τώρα οι ΕΠΥ που είχαν προσληφθεί αρχικά! είναι στρατός οι κοιλαράδες ΕΠΥ που την είδαν αξιωματικοί και καλά και δεν ήθελαν να κάνουν υπηρεσίες? τέτοιους μεγάλους αριθμούς μονίμων, σύμφωνα με την απειλή που αντιμετωπίζεις, οικονομικά δεν μπορείς να τους πληρώνεις με τίποτα από πληθυσμό 10 εκατομμυρίων με τίποτα.

και θέλω να φτάσω στο συμπέρασμα, δεν έχουμε αξιόμαχο στρατό γιατί απλούστατα εμείς δεν θέλουμε, δεν θέλουμε να κινδυνεύσουν τα παιδιά μας, εμείς οι ίδιοι κτλ. λες και αν θα μας ρωτήσουν αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο αν αποφασίσουν να μας κάνουν Συρία!

αυτό που θα έπρεπε να γίνεται ήταν να είναι περήφανοι οι γονείς για τα παιδιά τους που θα υπηρετήσουν στον Έβρο, Κύπρο κτλ και να τους ετοιμάζουν για αυτό και όχι οι μπούρδες που γίνονταν στο παρελθόν που έγλειφαν κατουρημένες ποδιές και ψήφιζαν πολιτικούς για να έρθει ο "κανακάρης" μας κοντά στο σπίτι!
αυτό είναι το ερώτημα, είμαστε ικανοί να υποστούμε θυσίες για έναν αξιόμαχο στρατό? η πλειοψηφία όχι φυσικά, έμαθε να απαιτεί αλλά να μην προσφέρει τίποτα! θέλουν να πληρώνουν μόνιμο στρατό? οκ ας πληρώνει ο κάθε Έλληνας ακόμη 1000 ευρώ το χρόνο έξτρα φόρους για να πληρώνονται οι μόνιμοι αν το θέλει αυτό! αλλά φυσικά ούτε αυτό το θέλει, θα πει πάλι κουτοπόνηρα "τι τον θέλουμε τον στρατό, είναι ξεπερασμένα πράγματα αυτά, ο κόσμος πάει μπροστά"

Πέτρος Κ.

Ευστάθιος Παλαιολόγος 20 Οκτωβρίου 2013 - 11:52:00 π.μ. EEST  

Ας αφήσουμε τον Λάζαρο Μαύρο να τα πεί καλύτερα

[quote]Εις Οιωνός Κάκιστος!!!
Λάζαρο Μαύρο

Τ Ρ Ε Ι Σ ΛΕΞΕΙΣ πίσω από τις οποίες αποκρύπτεται σκοπίμως και δολίως η ασύστολη εξαπάτηση των πολιτών. Με δράστες τους διαδοχικώς κυβερνώντες, στην ιερή υπόθεση της Αμυντικής Θωράκισης. Είναι οι λέξεις «εκσυγχρονισμός» και «αναδιοργάνωση - αναβάθμιση» της Εθνικής Φρουράς. Εδώ και μιαν ακριβώς δεκαετία 2002 - 2013, μ’ ελάχιστες, παροδικές, μάταιες και θνησιγενείς εξαιρέσεις, ροκανίζεται επαναληπτικά, ξηλώνεται συστηματικά, αποδυναμώνεται ουσιαστικά η δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού να αντιτάξει επαρκώς αποτρεπτική ένοπλη άμυνα, στη διαρκώς ενισχυόμενη τουρκική στρατιωτική απειλή. Οι διαδοχικώς κυβερνήσαντες έχουν καταντήσει την άμυνα του τόπου σε τέτοιο χάλι ώστε:

Ε Λ Α Χ Ι Σ Τ Α διαφέρει από τα παραμελημένα, παρατημένα, χορταριασμένα, εγκαταλελειμμένα ή και κατεδαφισμένα πυροβολεία και πολυβολεία της ΕΦ στις ακτές της Κερύνειας του Ιουλίου 1974, που ούτε καν εκείνα επέτρεψε εγκαίρως να επανδρωθούν στις 19.7.74, η Χούντα των προδομένων κυπριακών Θερμοπυλών...

Ο Ι ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΣ κυβερνώντες, αφ’ ενός, λεηλάτησαν και διασκόρπισαν ληστρικώς τα Ιερά Χρήματα του λαού στο Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης. Κουτσούρεψαν τη μαχητική ικανότητα και την πολεμική ετοιμότητα της ΕΦ, αφ’ ετέρου. Και μετέτρεψαν τον χώρο και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων σε πεδίο αχαλίνωτου οργιασμού του πελατειακού συστήματος της πρωταίτιας Κομματοκρατίας. Με πρωτεύθυνον γι’ αυτά, τον εκάστοτε Υπουργό Άμυνας. Και κομπάρσους τους κομματικούς τής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας.

Τ Ω Ρ Α Η ΑΠΑΤΗ κλιμακώνεται. Με το ίδιο πάντα πρόσχημα = δόλο. Του δήθεν εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, που υπόσχεται [σ.σ. για να καλλιεργεί και ν’ αφιονίζει συστηματικά τη φυγοστρατία] τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, τη διάλυση στρατιωτικών μονάδων, τη «ριζική» εξάρθρωση της εφεδρείας. Την τελειωτική, δηλαδή, εξάλειψη της δυνατότητας προβολής, έγκαιρης, αξιόπιστης, πειστικής και αποτελεσματικής Αποτρεπτικής Ένοπλης Ισχύος, απέναντι στα μονίμως πανέτοιμα για ανάληψη επιθετικών επιχειρήσεων τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ τυχαίο. Ο Θεός δεν είναι… καμηλάρης: Οι πρώτοι - πρώτοι Υπουργοί τής άθλιας, εδώ κι εν Αθήναις, Κομματοκρατίας που πήγαν φυλακή, είναι οι διατελέσαντες Υπουργοί Άμυνας. Σαφές μήνυμα Νεμέσεως στους επίορκους παραβάτες του προγονικού όρκου «ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά». Αλλά και κάκιστος οιωνός για όλους τους πολίτες: Όσο εσείς ανέχεστε την αχαλίνωτη Κομματοκρατία και τους Υπουργούς - δράστες τής Εξαπάτησης, να καταστρέφουν ατιμώρητοι την άμυνα, τόσο κι εσείς ευθύνεστε που ο Αττίλας θα ξαναβρεί, όπως στις 20 Ιουλίου 1974 στην Κερύνεια, χορταριασμένα τα πυροβολεία…[/quote]

AXEΡΩΝ 20 Οκτωβρίου 2013 - 2:54:00 μ.μ. EEST  

@Πετρος Κ.
+1000
@Ευσταθιος Παλαιολόγος
Ὅντως σπάει κόκαλλα ὁ Λάζαρος.

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2013 - 3:04:00 μ.μ. EEST  

@ πετρος κ.

τουλάχιστον εσύ παραδέχεσαι ότι η θητεια και η εφεδρεια όπως ειναι τώρα ειναι φάρσα, δεν ξέρω πως θα ήταν αν ειχαμε άλλη λογική, κτλ. αλλά τα πράματα πλεον ειναι δεδομένα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP