Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών στο Αιγαίο

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Ευρεία επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών διεξήχθη από το απόγευμα της Κυριακής ως το πρωί της Δευτέρας στο Αιγαίο από δυνάμεις του Λιμενικού υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 33 παράνομοι μετανάστες.

Ύστερα από καταδίωξη από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και προσγυάλωση του ταχυπλόου «ΟDYSEAS» συνελήφθη στη Γαλάζια Ακτή Καλυβίων ένας 47χρονος αλλοδαπός ως χειριστής του σκάφους, το οποίο μετέφερε τους μετανάστες στη Μύκονο από την Τουρκία. Διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό δύο ακόμα διακινητών.

Στη συνέχεια, συνελήφθη από άνδρες του Α’ Λιμενικού Τμήματος Αγ. Θεοδώρων και κλιμάκιο της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ ένας ακόμη αλλοδαπός, 16 ετών, ως μέλος του κυκλώματος, ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο.

www.naftemporiki.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP