Άφιξη έβδομου ΝΗ-90 στο Α/Δ Μεγάρων

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ArmyAviation, στις 2 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 16:56 προσγειώθηκε στο Α/Δ Μεγάρων το 7ο ελικόπτερο ΝΗ90 TGRA από τα συνολικά 20 που παραλαμβάνει η Αεροπορία Στρατού. Η πτήση μεταφοράς πραγματοποιήθηκε απο πλήρωμα της κατασκευάστριας εταιρίας NHI / Eurocopter.

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο (ΕΣ 840) είναι το τρίτο που παραδίδεται σε διαμόρφωση FOC (Final Operational Capability), στην οποία αναμένεται να αναβαθμιστούν σταδιακά όλα τα ελικόπτερα.

Το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό του 2ου ΤΕΑΣ συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς την αξιοποίηση του τύπου. Ως το τέλος του 2013 αναμένεται η άφιξη ενός ακόμη ελικοπτέρου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP