Επίθεση του ΡΚΚ σε φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Belenoluk: Το φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής
Από της ανακήρυξης της εκεχειρίας εκ μέρους του Ηγέτη του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, στις 21 Μαρτίου 2013 μέχρι χθες, και η κουρδική και η τουρκική πλευρά απέφυγαν κινήσεις που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα που επικρατεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δυο μερών, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Τον Αύγουστο η κουρδική πλευρά και πιο συγκεκριμένα οι ηγέτες του ΡΚΚ που βρίσκονται στο όρος Κανδήλι, άρχισαν να στέλνουν τελεσίγραφα προς την τουρκική κυβέρνηση, δίνοντάς της διορία μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, για να προβεί σε πρακτικές κινήσεις προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης πολιτικής λύσης στο Κουρδικό Ζήτημα. Μάλιστα, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση δεν έκανε κάποιο βήμα, προχθές η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε ότι παγώνει η διαδικασία απόσυρσης των ανταρτών του ΡΚΚ από το Βόρειο Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκία), μέχρι η Τουρκία να κάνει τα οφειλόμενα βήματα.
Χθες το βράδυ, στις 21:30, αντάρτες του ΡΚΚ έκαναν την πρώτη τους βίαιη ενέργεια εναντίον τουρκικού στρατιωτικού στόχου, χωρίς όμως τη χρήση όπλων. Ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ περικύκλωσε υπό κατασκευή φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής στο χωριό Μπελένολουκ, στην Επαρχία Περβάρι του Νομού Σιίρτ και αφού απομάκρυνε τους οικοδόμους, τοποθέτησε εκρηκτικά στις τέσσερις γωνίες του φυλακίου και το ανατίναξε.

Οι αντάρτες ανατίναξαν το φυλάκιο επειδή στην ουσία θα είναι ...άχρηστο, αφού ένα από τα θέματα που απασχολούν την τουρκική και την κουρδική πλευρά, είναι η μειωμένη στρατιωτική παρουσία του τουρκικού στρατού στο υπό δημιουργία αυτόνομο Κουρδιστάν!

Στη συνέχεια οι αντάρτες πήραν μαζί τους στο βουνό τέσσερις εργαζομένους στο υπό κατασκευή φυλάκιο, για ολιγόωρη ΕΗΔ (Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση)!

Σήμερα το πρωί οι αντάρτες άφησαν ελεύθερους τους εργαζομένους στο υπό κατασκευή φυλάκιο.
Τέλος, να σημειωθεί ότι τελικά η τουρκική κυβέρνηση χθες διέρρευσε ...αρμοδίως ότι είναι ήδη σε διαβούλευση με τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν για το "πακέτο εκδημοκρατισμού" τον οποίο είναι υπό διαμόρφωση και στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μέτρα που θα συμβάλλουν στην πολιτική επίλυση του Κουρδικού.

infognomon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP