Επιχειρησιακή εκπαίδευση του ΠΝ στο Αιγαίο

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σε εξέλιξη βρίσκεται προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με τη παράλληλη διεξαγωγή των τεχνικών ασκήσεων μικρής κλίμακας «ΑΣΤΡΑΠΗ 2/13 και 3/13» της Διοίκησης Φρεγατών, «ΟΡΜΗ 2/13 και 3/13» της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, «ΒΡΟΝΤΗ 1/13» της Διοίκησης Κανονιοφόρων και «ΔΕΛΦΙΝΙ 13» της Διοίκησης Υποβρυχίων με σκοπό τη διατήρηση, προαγωγή και βελτίωση του επιπέδου της μαχητικής ικανότητας των Διοικήσεων του Αρχηγείου Στόλου.

Η εν λόγω εκπαίδευση εκτελείται από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου και λαμβάνει χώρα σε περιοχές του Σαρωνικού, του Μυρτώου και του Κεντρικού-ΒΑ Αιγαίου, με τη συμμετοχή του συνόλου των φρεγατών, ταχέων σκαφών και κανονιοφόρων, που ευρίσκονται σε διαθεσιμότητα καθώς επίσης ενός υποβρυχίου, ελικοπτέρων της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ) και προσωπικού της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια των προαναφερομένων ασκήσεων, εκτελείται και συνεργασία με μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή

1 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2013 - 7:56:00 μ.μ. EEST  

ωχ! κάποιος ακονίζει τα "νυχοπόδαρά του", ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP