Μια χρήσιμη υπενθύμιση στους πολίτες της Φλώρινας

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Οι κάτοικοι της Φλώρινας διαμαρτύρονται σήμερα
για την απομάκρυνση της Α΄ΕΑΝ από την περιοχή
τους όταν επί χρόνια πρωτοστατούσαν στη
 διακοπή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΕΣ!
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΠΑΡΑΣΧΟΥ» της Κομοτηνής η τελετή εγκαινίων των ανακασκευασθέντων στρατιωτικών οικημάτων που θα διατεθούν στο προσωπικό της Α΄Επιλαρχίας Αναγνωρίσεων (ΕΑΝ) που μετασταθμεύει από το Αμύνταιο, στέλνοντας με εύσχημο τρόπο σαφές μήνυμα ότι η αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού θα προχωρήσει. Την ίδια μέρα, η δημοτική αρχή Αμυνταίου παρεμπόδισε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» για μία ακόμα φορά την κίνηση των αρματοφορέων για τη μεταστάθμευση της Α΄ΕΑΝ στην Κομοτηνή, όπως προβλέπει η εγκεκριμένη από το ΚΥΣΕΑ αναδιοργάνωση του ΕΣ. Είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, παρουσία δύο αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων του εμπορικού συλλόγου της πόλης αλλά και των βουλευτών του νομού Φλώρινας Στάθη Κωνσταντινίδη (NΔ) και Θανάση Γερμανίδη (ΣΥΡΙΖΑ). Οι εκπρόσωποι όμως των συντεχνιακών, κομματικών και τοπικιστικών συμφερόντων της Φλώρινας που σήμερα διαδηλώνουν κατά της απομάκρυνσης στρατιωτικών Μονάδων από την περιοχή ήταν απόντες όταν το 2008 κάτοικοι της περιοχής παρεμπόδιζαν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΕΣ στο ΠΒ Λόφων. Ξέχασαν οι κάτοικοι της Φλώρινας ότι με ομόφωνες αποφάσεις των Δήμων Αμυνταίου και Μελίτης έχουν εκδοθεί ψηφίσματα από το 2003 κατά της λειτουργίας του συγκεκριμένου Πεδίου Βολής;

Για όσους έχουν κοντή μνήμη, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2008, κάτοικοι της Φλώρινας επιτέθηκαν φραστικά σε στρατεύσιμους οπλίτες και στελέχη του ΕΣ στο ΠΒ Λόφων Φλώρινας, παρεμποδίζοντας τη διεξαγωγή του “δεκαήμερου επιχειρησιακής εκπαίδευσης”. Στις 14 Οκτωβρίου του 2008, τα επεισόδια κλιμακώθηκαν καθώς δεκάδες κάτοικοι της Μελίτης Φλώρινας επιχείρησαν να αποκλείσουν το δρόμο που οδηγεί προς το Πεδίο Βολής καθώς είχαν ενημερωθεί για τη διέλευση των οχημάτων του ΕΣ με αποτέλεσμα να σημειωθούν 4 συλλήψεις ενώ προσήχθησαν 4 δημοσιογράφοι από την ΠΓΔΜ.

Ιδού ποιες ήταν οι αντιδράσεις των εκπροσώπων των πολιτών της Φλώρινας:

1. Ο επί σειρά ετών βουλευτής της Φλώρινας Γιώργος Λιάνης (με καταγωγή από το Αμύνταιο) ζητά τη διακοπή των εκπαιδευτικών δραστηριότητων του ΕΣ με απαράδεκτη φρασεολογία, υπενθυμίζοντας το ψήφισμα των Δήμων Αμυνταίου και Μελίτης κατά της λειτουργίας του ΠΒ Λόφων:2. Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης ενοχλήθηκε από τις δραστηριότητες του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλώρινας. Τι έχουν να πουν σήμερα οι κάτοικοι της Φλώρινας-ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ;


3. Ο ανεκδιήγητος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που υπηρέτησε στα σύνορα Παπάγου-Χολαργού καταγγέλλει τη χρήση …πυρηνικών όπλων στο ΠΒ Λόφων και υπενθυμίζει τις ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών και τοπικών συμβουλίων για διακοπή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ΕΣ στην περιοχή:


4. Δήμαρχος Αμυνταίου είχε ζητήσει από το 2001 την απομάκρυνση του ΠΒ Λόφων και τη μη διεξαγωγή βολών των αρμάτων μάχης:


Πώς λοιπόν ζητά ο Δήμος Αμυνταίου της παραμονή της Α΄Επιλαρχίας Αναγνωρίσεων (των δεκάδων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων) όταν πρωτοστατούσε στη διακοπή του μοναδικού Πεδίου Βολής της περιοχής όπου μπορεί να διεξαχθεί η επιχειρησιακή εκπαίδευση της Μονάδας; Αντίστοιχα, πως οι κάτοικοι και τοπικοί άρχοντες του Ρεθύμνου ζητούν να μην κλείσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο νομό τους, όπως προβλέπει η Νέα Δομή Δυνάμεων, όταν οι ίδιοι πρωτοστατούσαν στη διακοπή λειτουργίας του τοπικού Πεδίου Βολής;

Eρωτήματα που σύντομα θα λάβουν την πρέπουσα απάντηση.

—————————————————————-

(ΠΡΟΣΘΗΚΗ 12:00) Μπροστά από τις πύλες του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» εξακολουθούν να βρίσκονται κάτοικοι και φορείς του Αμυνταίου, παρεμποδίζοντας την κίνηση των οχημάτων του Ελληνικού Στρατού, ενέργεια που θα έπρεπε να είχε ήδη προκαλέσει την παρέμβαση Εισαγγελέα. Ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης θα μεταβεί αύριο το πρωί στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Φλώρινας Στάθη Κωνσταντινίδη και θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (!) καθώς και με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η Πολιτεία οφείλει να μην ενδώσει στις παράλογες απαιτήσεις της δημοτικής αρχής Αμυνταίου για ακύρωση της μεταστάθμευσης της Α΄ΕΑΝ και με γνώμονα τις επιχειρησιακές ανάγκες και μόνο, να εξετάσει πιθανές επιλογές όπως:
α) ενίσχυση της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης σε προσωπικό και μέσα,
β) ακύρωση της μεταστάθμευσης της 9ης Mηχανοποιημένης Ταξιαρχίας από τη Φλώρινα στη Κοζάνη,
γ) ενίσχυση του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλώρινας με διασφάλιση της διεξαγωγής των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων στο ΠΒ Λόφων.

strategyreports.wordpress.com

10 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 - 2:53:00 μ.μ. EEST  

Δεν έχω πάει, αλλά φαντάζομαι ότι το μόνο που παράγει η περιοχή είναι σουβλάκια.

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 - 3:18:00 μ.μ. EEST  

τώρα θα δουν τι εστί βερυκοκο.
ο στρατός τους έφταιγε, ας φυλάξουν μόνοι τους τα σύνορα, παρεούλα με το λιάνη και τους σκοπιανούς.

Καλλιμάχειος 3 Σεπτεμβρίου 2013 - 3:27:00 μ.μ. EEST  

Ωραίος. Έτσι γιατί στην Ελλάδα η μνήμη έιναι βραχύβια

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 - 3:56:00 μ.μ. EEST  

Αλοίμονο στον Στρατό που αποφασίζει ανάλογα με τις Ο.Φ.Α. διαθέσεις των περιοίκων. Πως το τι "ζητάει" ο κάθε δήμαρχος παίζει ρόλο στον σχεδιασμό του στρατεύματος; Μόνο στην Ελλάδα!

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 - 6:00:00 μ.μ. EEST  

Προς αυτούς που φωνάζουν για τα σύνορα: τη συνοριακή αστυνομία γιατί τη φτιάξαμε;

Ανώνυμος 4 Σεπτεμβρίου 2013 - 12:09:00 π.μ. EEST  

τη συνοριακή αστυνομία τη φτιάξαμε για τα σύνορα εκάλης και ψυχικού και για τις βόλτες της φώφης, του μπένυ και κάθε άλλου τυχάρπαστου πολιτικάντη.
νομιζω, σου έλυσα την απορία,
ευχαριστώ.

Ανώνυμος 4 Σεπτεμβρίου 2013 - 12:47:00 π.μ. EEST  

μ'αρεσει που το συζητάμε κιόλας

Ανώνυμος 4 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:00:00 π.μ. EEST  

Εγραψε ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 04 ΣΕΠ 12,09
"η συνοριακή αστυνομία τη φτιάξαμε για τα σύνορα εκάλης και ψυχικού ..."
Να πω στον ΑΝΩΝΥΜΟ οτι οι "συνοριοφυλακες" που ειχαν προσληφεθι τοτε και τοποθετηθηκαν στην Αττική στελέχωσαν το ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ και οργωνανε την Αθηνα ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΑΓΑΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. (Το τι τους έκανε ή αν τους αφηνε μετα το ελληνικο κρατος ειναι αλλο θέμα)
Επισης όλοι αυτοι εχουν γινει στο μεταξυ κανονικοι αστυφυλακες και δεν ειναι πια "συνοριοφυλακες"
Θα σε παρακαλούσα να πας αν μπορεις στο ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ στην ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ να δεις απο κοντα τον φορτο εργασιας.
Μην καταπινετε οτι ακουτε αμασητο.
Ευχαριστω

strategy 4 Σεπτεμβρίου 2013 - 3:43:00 μ.μ. EEST  

Αυλαία στη μεταστάθμευση της Α΄ΕΑΝ με το δήμαρχο Αμυνταίου να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας:

http://www.youtube.com/watch?v=CFvIuoq1SrQ

Nick 22 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:05:00 π.μ. EEST  

Ίλεως φίλοι πατριώτες Φλωρινιώτες ... κόψτε πρωτίστως τις πολλές κομματικές «πιπεριές χλωρίνης» που - ίσως εν αγνοία σας - καταναλώνετε και μετά πέστε μας ... «Τι θέτε επιτέλους;;;».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP