Η Φωτογραφία της εβδομάδας

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

To μνημείο πεσόντων του Υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ, με την προτομή του Κυβερνήτη του, Αντιπλοιάρχου Βασιλείου Λάσκου ΠΝ. Στο βάθος η πιο σύγχρονη μονάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων, το υ/β S-120 Παπανικολής, το οποίο κατέπλευσε στην νήσο Σκιάθο στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 70η επέτειο από τη βύθιση του Υποβρυχίου Κατσώνης (14-15 Σεπτεμβρίου 2013). Ο Διοικητής της ΔΥ κατέθεσε στεφάνι, ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP