Ενεργοποίηση Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης ενόψει ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013»

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 8/13» πραγματοποιήθηκε
ενόψει την επικείμενης διεξαγωγής της Εθνικής
 Διακλαδικής  Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013»
Τις πρωινές ώρες της 19ης Σεπτεμβρίου 2013, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και στο πλαίσιο άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 8/13», ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με σκοπό την δοκιμασία και τον έλεγχο των διαδικασιών και δυνατοτήτων της Δύναμης. Όπως έγινε γνωστό, η εκ νέου ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης είχε στόχο τον εντοπισμό των όποιων δυσλειτουργιών και τη βελτίωση των χρόνων αντίδρασης σε όλες τις διαδικασίες, και σχετίζεται άμεσα με την επικείμενη Εθνική Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013», η οποία πρόκειται να αρχίσει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Σκοπός της μεγάλης κλίμακας άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» είναι α) η δοκιμή της δυνατότητας των ΕΔ να αντιμετωπίσουν επί πραγματικής βάσης μια αιφνίδια κρίση, β) η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, γ) η βελτίωση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και δ) η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των ΕΔ και των φορέων του πολιτικού τομέα.

strategy reports

2 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 - 2:30:00 μ.μ. EEST  

Ξέρετε πόσο καιρό πριν την ΤΑΜΣ έχει στείλει η ΔΕΣ τα ΦΑΠ;

ΜΗΝΕΣ
Ωραία ετοιμότητα

Σέλευκος

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 - 3:46:00 μ.μ. EEST  

τι περίμενες αδερφέ;;;

να λέμε και ευχαριστώ που θα δούμε παρμενίων

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP