Αύριο η πρώτη φλόγα φυσικού αερίου στο οικοπεδο 12

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Αύριο θα ανάψει για πρώτη φορά η φλόγα του φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ. Όπως εξήγησε ο υπουργός, από το τεστ παραγωγής δεν θα καθοριστεί η ποσότητα του φυσικού αερίου, αλλά η πίεση και η ποιότητά του.

Παρ' όλα αυτά το άναμμα της φλόγας είναι συμβολικό, αφού για πρώτη φορά, κυπριακό φυσικό αέριο θα βγει στην επιφάνεια.

Ανακοινώσεις για την ποσότητα του φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα γίνουν στο τέλος Σεπτεμβρίου. Χρήση του φυσικού αερίου και ενδεχομένως εξαγωγή του (αναλόγως της υπάρχουσας ποσότητας), θα πρέπει να αναμένεται στις αρχές του 2020, σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP