Διορία στην Τουρκία έως την 1η Σεπτεμβρίου δίνουν οι Κούρδοι

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013


Διορία έως την 1η Σεπτεμβρίου δίνουν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι Κούρδοι αντάρτες στην τουρκική κυβέρνηση, ούτως ώστε να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την επίλυση της μεταξύ τους σύρραξης, ελλείψει των οποίων, όπως δηλώνουν, είναι αναγκασμένοι «να αμυνθούν». «Εάν δεν πραγματοποιηθεί κανένα βήμα έως την 1η Σεπτεμβρίου, τότε θα καταλάβουμε πως ο στόχος δεν είναι να βρεθεί μία λύση, αλλά οι εκκαθαρίσεις κι οι σφαγές», επεσήμανε ο Τζεμίλ Μπαγίκ, επικεφαλής του πολιτικού βραχίονα του Κόμματος των Κούρδων «Από τη στιγμή εκείνη, εξυπακούεται, το απελευθερωτικό κίνημα του κουρδικού λαού πρόκειται να αμυνθεί ενάντια στην εκκαθάριση αυτή. Θα αμυνθεί με τον ίδιον τρόπο που είχε διεξάγει τον αμυντικό πόλεμο έως σήμερα», πρόσθεσε ο Μπαγίκ. «Εάν δεν πραγματοποιηθεί κανένα βήμα έως την 1η Σεπτεμβρίου, τότε θα καταλάβουμε πως ο στόχος δεν είναι να βρεθεί μία λύση, αλλά οι εκκαθαρίσεις κι οι σφαγές», επεσήμανε ο Τζεμίλ Μπαγίκ, επικεφαλής του πολιτικού βραχίονα του Κόμματος των Κούρδων Εργατών (ΡΚΚ), μιλώντας στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat.

«Από τη στιγμή εκείνη, εξυπακούεται, το απελευθερωτικό κίνημα του κουρδικού λαού πρόκειται να αμυνθεί ενάντια στην εκκαθάριση αυτή. Θα αμυνθεί με τον ίδιον τρόπο που είχε διεξάγει τον αμυντικό πόλεμο έως σήμερα», πρόσθεσε ο Μπαγίκ. Ο Κούρδος αξιωματούχος έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα μέτρα που αναμένει από τις τουρκικές αρχές στα πλαίσια της ειρηνευτικής διαδικασίας που συμφωνήθηκε από τα τέλη του περασμένου έτους με τον φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν. «Ο ηγέτης μας 'Άπο' (Οτζαλάν) πρότεινε τη σύσταση οκτώ επιτροπών. Επιθυμεί αυτές να συγκροτηθούν σε σώμα, να προετοιμάσουν και να καταθέσουν στην Εθνοσυνέλευση τις νομοθετικές προτάσεις για τον εκδημοκρατισμό και την επίλυση» του κουρδικού ζητήματος, πρόσθεσε ο Μπαγίκ.

Στα πλαίσια της διαπραγματευτικής διαδικασίας που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ο Οτζαλάν, οι Κούρδοι αντάρτες έχουν κηρύξει εκεχειρία από τον Μάρτιο, ενώ από τον Μάιο έχουν αρχίσει να αποσύρονται από το τουρκικό έδαφος. Έκτοτε ζητούν σε αντάλλαγμα χειρονομίες καλής θέλησης κι από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης.

Πηγή Έθνος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP