Εντάλματα σύλληψης για τον πρώην YΠΕΣ της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Εντάλματα σύλληψης για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του Μιχάλη, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοσή τους στην Ελλάδα για την υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τα εντάλματα αναμένεται να εκτελεσθούν εντός της ημέρας. Ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι από την ώρα που εκδόθηκε το ένταλμα η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να το οεκτελέσει. Εάν, είπε, ο κ. Μιχαηλίδης και ο γιός του συναινέσουν στην εκτέλεση των ενταλμάτων για έκδοση τους στην Ελλάδα, τότε το θέμα τελειώνει εκεί. Σε περίπτωση άρνησής τους, τότε το Δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει εντός εξήντα ημερών για την έκδοσή τους στην Ελλάδα.
Οι ελληνικές αρχές, είχαν προχωρήσει σε έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τον Ντ. Μιχαηλίδη και τον γιο του, μετά από αίτημα των ανακριτών σχετικά με την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των TOR-M1.

Ο Κύπριος πρώην υπουργός και ο γιος του κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν με τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας των TOR-M1 από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, ο κύπριος πολιτικός και ο γιος του εμπλέκονται σε υπεράκτια εταιρεία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό. Τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Κύπρο, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του. Πάντως και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Καθημερινή/Ναυτεμπορική

4 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 9 Ιουλίου 2013 - 8:18:00 π.μ. EEST  

Ὑπήρχε και μία λίστα χρηματισθέντων ὑπέρ του σχεδίου Αὐνάν.
Γι΄αὐτούς δέν προβλέπεται κανένα ἑνταλματάκι,ἤ μήπως ἐκεί κάνει «τζίζ»;

ΝΑΙΑΣ 9 Ιουλίου 2013 - 4:28:00 μ.μ. EEST  

@ ΑΧΕΡΩΝ.
Για τον ενα,οτι και να του προσαψεις δεν ιδρωνει το αφτι του,τωρα για τον αλλον,αμαρτια ειναι να ταλαιπωρουμε υπερηλικες.

ΑΧΕΡΩΝ 9 Ιουλίου 2013 - 7:21:00 μ.μ. EEST  

@ΝΑΙΑΣ
Δέν ἑννοοῦσα τους Ντίνο και Μιχάλη Μιχαηλίδη,ἀλλά αὐτούς που τα πῆραν προκειμένου να στηρίξουν το σχέδιο Αὐνάν,ἐκτός ἄν ἑννοείς ὅτι ἦσαν και ἐκεί ἀναμεμιγμένοι οἱ δύο κύριοι.
Φαίνεται ὅτι γνωρίζεις κάτι παραπάνω,θα μποροῦσες να προσθέσεις κάποια πληροφορία ἤ παραπομπή;
Μιλώντας για ὑπερήλικες,και ὅτι εἶναι ἀμαρτία να τους ταλαιπωροῦμε,λέω μόνο:ἀνάλογα τις ἀμαρτίες του καθενός.

ΝΑΙΑΣ 9 Ιουλίου 2013 - 8:56:00 μ.μ. EEST  

@ ΑΧΕΡΩΝ.
Μα και εγω δεν εννοουσα τους Ντινο & Μιχαλη Μιχαηλιδη.
Στην ταλαιπωρια των υπερηλικων αναφερθηκα ειρωνικα.
Αν ο Θησεας ξετυλιγε αναποδα τον μιτο θα εφτανε στην Αριαδνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP