Μεγάλη αεροναυτική άσκηση του Ισραήλ νοτίως της Κύπρου, με ελληνική συμμετοχή

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Του Κυριάκου Πομηλορίδη


Μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση με την συμμετοχή Ελληνικών και Ισραηλίτικων μαχητικών βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το πρωί πάνω από τα διεθνή ύδατα, νότια της Κύπρου, εντός του Χώρου Ελέγχου Πτήσεων της Λευκωσίας, της Αθήνας και του Τελ Αβίβ.

Το σενάριο προβλέπει προσβολή θαλάσσιων στόχων, εμπλοκή των αεροσκαφών σε αερομαχίες και τον ανεφοδιασμό τους εν πτήσει, στο τρίγωνο μεταξύ Κύπρου – Κρήτης και Καστελόριζου.

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 του μηνός το θέατρο των ασκήσεων θα μεταφερθεί εντός του Κυπριακού Εναέριου Χώρου και συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Πάφου, όπου με τη ενεργό συμμετοχή και της Εθνικής Φρουράς θα πραγματοποιηθεί και άσκηση Έρευνας και διάσωσης σε συνεργασία με αεροναυτικές δυνάμεις του Ισραήλ.

Πηγή από Υπουργείο Αμυνας με την οποία επικοινώνησε ο ΑΝΤ1 όχι μόνο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, αλλά ενέταξε την πραγματοποίηση των ασκήσεων στους σχεδιασμούς που έχουν εκπονηθεί από τα επιτελεία και των τριών χωρών.Όπως μάλιστα εγκύρως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, στις αμέσως επόμενες εβδομάδες οι ένοπλες δυνάμεις Κύπρου και Ισραήλ θα συμμετάσχουν σε κοινή άσκηση εντός της επικράτειας του Ισραήλ.

Επιστέγασμα της τριμερούς συνεργασίας θα αποτελέσει η πραγματοποίηση τον Σεπτέμβριο κοινής Αεροναυτικής άσκησης ευρείας κλίμακας, με τη συμμετοχή της Ελλάδας της Κύπρου και του Ισραήλ.

Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν απάντηση στα τουρκικά γυμνάσια και τις απειλές κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων τόσο της Κύπρου όσο της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Πηγή

1 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2013 - 8:03:00 μ.μ. EEST  

http://www.youtube.com/watch?v=XEQdvYFMBAU&feature=player_embedded

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP