Δύο χρόνια μετά, ξεσπά "Καταιγίδα" στο Αιγαίο

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Του Γ.Μ

Το ΠΝ, δύο χρόνια μετά από την τελευταία του μεγάλη αεροναυτική άσκηση, ετοιμάζεται να βγάλει το ΣΥΝΟΛΟ του Στόλου στο Αιγαίο για την πραγματοποίηση της άσκησης ΤΑΜΣ «ΚΑΤΑΙΓΙΣ-13».
Από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως την Παρασκευή 7 Ιούνη όλα τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού θα αναπτυχθούν από το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο έως το νότιο και προς την ανατολική Μεσόγειο, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση της άσκησης. Η άσκηση θα είναι αναβαθμισμένη και με δεδομένη την επιθυμία ενίσχυσης της διακλαδικής συνεργασίας προβλέπεται πως σε αυτή θα συμμετάσχει αριθμός πολεμικών αεροσκαφών, τμήματα της 13 ΔΕΕ καθώς και σκάφη του ΛΣ.

hellarmforces2010

1 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Ιουνίου 2013 - 1:21:00 π.μ. EEST  

Καλά κάνουμε γιατί η κατάσταση βρωμάει μπαρούτι στη περιοχή.
Περιορίζαμε μέχρι τώρα τις ασκήσεις για τα "πετρέλαια" και για την "φθορά του υλικού" όπως είχαν πει πρόσφατα οι πρώην αρχηγοί του στόλου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP