Αυστηρή απάντηση Αναστασιάδη προς Ράσμουσεν

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013


Απάντηση σε αυστηρό τόνο έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον Γ.Γ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος έκανε λόγο για επανένωση της Κύπρου πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας για γεωτρήσεις και άντληση φυσικού αερίου και πετρελαίου.


Ο Πρόεδρος, απαντώντας στον κ. Ράσμουσεν, ανέφερε πως αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας η αξιοποίηση καθʼ οιονδήποτε τρόπο των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της Κύπρου. Πρόσθεσε, πως δηλώσεις που επιχειρούν να μεταθέσουν χρονικά την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ ενισχύουν την τουρκική αδιαλλαξία και ουδόλως υποβοηθούν τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ.

Ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ, μιλώντας σήμερα σε διάσκεψη τύπου από τις Βρυξέλλες, ανέφερε πως το Κυπριακό πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί για να προχωρήσει η συνεργασία ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Ράσμουσεν κάλεσε όλες τις πλευρές της Κύπρου να προχωρήσουν και να βρουν μία λύση για επανένωση του νησιού. Πρόσθεσε, πως από οικονομικής πλευράς αρκετά πράγματα διακινδύνεψαν, και οι δύο πλευρές του νησιού θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση με την επανένωση. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, κάτι που έφερε και την άμεση απάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη, ο κ. Ράσμουσεν ανέφερε πως μετά την λύση του Κυπριακού, οι γεωτρήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου μπορεί να αρχίσουν και μετά από αυτό, θα αρθούν τα πολιτικά προβλήματα στις σχέσεις ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: Ινφογνώμων

5 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Μαΐου 2013 - 11:03:00 μ.μ. EEST  

ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ << ΝΑΙ >> ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΥΝΑΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΥΨΗΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, Η ΟΧΙ.

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2013 - 2:26:00 π.μ. EEST  

Γιατί έχει ενδιαφέρον...? Για τους εχθρούς του και αυτούς που τον χλευάζουν ή για τους φίλους του και συνέλληνες?

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2013 - 7:21:00 μ.μ. EEST  

IQ ραδικιού έχει αυτός δεν αξίζει να του δίνει κανείς σημασία

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2013 - 1:31:00 π.μ. EEST  

@Ανωνυμο 10/5 ωρα 7.21 μμ
Αυτος ηταν πρωθυπουργος της Δανιας για 8 χρονια. Οταν καποιος εχει IQ ραδικιου δεν καταφερνει να γινει δημαρχος σε μικρη επαρχιακη πολη. Ποσο μαλλον πρωθυπουργος.....
Γιαννης 1

ΚΑΡΑΒΑΣ 1974 11 Μαΐου 2013 - 7:40:00 π.μ. EEST  

Οι ….βλοσυρές / αυστηρές κατά το πλείστον επικοινωνιακές δηλώσεις του κ. Ανανστασιάδη δεν ξεκίνησαν τώρα αλλά από τον καιρό της προεκλογικής εκστρατείας του.

Για πόσα και πόσα δεν δήλωνε / δήλωσε με βλοσυρό / αυστηρό ύφος, κοιτώντας …διαπεραστικά μέσα από τα γυαλιά του, ότι ΄δεν θα δεχτεί κούρεμα ….δεν θα υπογράψει κούρεμα …δεν θα …΄΄ και μέσα σε μια νύχτα (παραμονή αργίας) σήκωσε τα χέρια ψηλά και κατέβασε τα παντελόνια κάτω.

Τώρα απαντά με αυστηρό ύφος στον κ. Ρασμούσεν. Κανείς δεν ξέρει αν όντως το εννοεί ή αν είναι μια ακόμη επικοινωνιακή δήλωση για εσωτερική και μόνο κατανάλωση ……

Οι καιροί είναι δύσκολοι …. Αυτό που χρειάζεται η Κ.Δ. είναι Πράξεις / Έργα και όχι επικοινωνιακές δηλώσεις ………

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP