Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Νέα σοβαρή τουρκική πρόκληση σημειώθηκε σήμερα στο Αιγαίο, καθώς τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν υπέρπτηση του Αγαθονησίου. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 2 RF-4 και 2 F-16, εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ νότια της Σάμου και στις 08:43 τα 2 RF-4 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση στο Αγαθονήσι σε ύψος 8000 ποδών. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 09:23 ανατολικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με τηνα ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Η πρόκληση έρχεται σε συνέχεια της έντονης αεροναυτικής δραστηριότητας που αναπτύσσει η Τουρκία στο Αιγαίο λόγω των ασκήσεων Deniz Kurdu και Efes. Συγκεκριμένα, στις 21 Μαϊου σημειώθηκαν 18 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 15 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας από δέκα ελικόπτερα του TDK και τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Aεροπορίας, ενώ χθες είχαμε 13 παραβιάσεις του ΕΕΧ στο βόρειο, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο από εννέα αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα.

Η άσκηση Deniz Kurdu θα διαρκέσει από 20 Μαϊου ως 3 Ιουνίου, ενώ η αποβατική άσκηση Efes από 16 ως 30 Μαϊου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP