"Νέα πνοή" στην προσέγγιση ΕΕ - Τουρκίας θέλουν Βερολίνο - Άγκυρα

Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Νέα ώθηση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούν να δώσουν Βερολίνο και Άγκυρα, όπως επισημαίνεται σε άρθρο που συνυπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και Αχμέτ Νταβούτογλου στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ενόψει της έναρξης, σήμερα, του γερμανοτουρκικού στρατηγικού διαλόγου.

«Πλάι - πλάι στο μέλλον» είναι ο τίτλος του άρθρου, ενώ στον υπότιτλο υπογραμμίζεται ότι η Τουρκία είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις που έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι δύο υπουργοί αναφέρονται στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και στον μεγάλο αριθμό Τούρκων οι οποίοι ζουν στην Γερμανία και τονίζουν ότι οι δύο οικονομίες έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και σταθερότητα στη διάρκεια της διεθνούς οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης.

«Ως συμμαχία φίλων και εταίρων έχουμε χτίσει, επί δεκαετίες, στέρεα θεμέλια για τη δημιουργία ενός κοινού οράματος για το μέλλον», γράφουν οι δύο αξιωματούχοι και προσθέτουν: «Τώρα θέτουμε τις βάσεις για να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Πρόκειται για μια επένδυση στο κοινό μας μέλλον».

«Επίσης», συνεχίζουν, «κινούμαστε προς ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο. Έχουμε κοινό στόχο να δώσουμε νέα πνοή στην προσέγγιση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Αποτελεί θετική ένδειξη ότι θα ανοίξουν σύντομα νέα κεφάλαια στις σχετικές διαπραγματεύσεις. Η στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις βλάπτει την Τουρκία και την Ευρώπη».

Στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος για το ζήτημα των ταξιδιωτικών θεωρήσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, τον διάλογο για τις οποίες οι δυο χώρες επιθυμούν να προωθήσουν, προκειμένου, όπως αναφέρεται, να επιτευχθεί η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους τούρκους πολίτες.

«Αυτή η διαδικασία θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο λαών», επισημαίνεται και σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί η συνεργασία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

www.naftemporiki.gr

4 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 13 Μαΐου 2013 - 9:56:00 π.μ. EEST  

"Ama ne mutlu,Türküm diyene"
Kemal Atatürk
Μτφ:"Τί εὐτυχία να λέγεσαι Τοῦρκος"
Ὄχι στην Τουρκία ὅμως,ἀλλά στην Γερμανἰα.

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2013 - 6:18:00 μ.μ. EEST  

Διαβάστε προσεκτικά αυτό το άρθρο του Der Spiegel. Περιγράφει επίσκεψη του Ερντογάν στη Γερμανία και τους διαλόγους του με τους τούρκους μετανάστες.
Βασική αρχή: "integrate, but do not assimilate"...
http://www.spiegel.de/international/europe/erdogan-urges-turks-not-to-assimilate-you-are-part-of-germany-but-also-part-of-our-great-turkey-a-748070.html

ΑΧΕΡΩΝ 13 Μαΐου 2013 - 7:21:00 μ.μ. EEST  

@13 Μαΐου 2013 - 6:18:00 μ.μ. EEST
Και στο ἴδιο μήκος κύματος σιγοντάρει ὁ τουρκικῆς (ἤ γενιτσαρικῆς) καταγωγῆς πρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων,Gem Özdemir.

Ανώνυμος 14 Μαΐου 2013 - 1:32:00 μ.μ. EEST  

Ένα συγκλονιστικό video από την περιφραγμένη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Το video, προφανώς, γύρισε Τούρκος στρατιώτης, ο οποίος περιφερόταν στην πόλη μέσα σε στρατιωτικό όχημα. http://goo.gl/U2crn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP