Η φωτογραφία της εβδομάδας

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013


Ο ναύαρχος Ν. Παππάς επισκέπτεται για τελευταία φορά το Α/Τ Βέλος, πριν οδεύσει για την τελευταία του κατοικία. Η μεσίστια σημαία του αντιτορπιλικού και η παρατεταγμένη ηγεσία του ΠΝ του αποδίδουν τις πρέπουσες τιμές. Αιωνία του η μνήμη.


2 σχόλια:

Pro από Συμβασιλεύουσα 11 Απριλίου 2013 - 6:40:00 μ.μ. EEST  


Θεος σχωρες τον και αιωνια του η μνημη. Επραξε το καθηκον του . Δεν προδοσε αλλα ουτε και εκανε καποιον ηρωισμο . Απλα το καθηκον του .

Αιωνία αυτού η μνήμη .

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 11 Απριλίου 2013 - 11:11:00 μ.μ. EEST  

@Pro
Συμφωνώ. Ακριβώς αυτό. Το καθήκον του. Σε άλλες περιπτώσεις το καθήκον είναι ρουτίνα και σε άλλες χρέος, λίγο ή περισσότερο βαρύ. Ο Παππάς ανέλαβε το χρέος εκεί που άλλοι δίστασαν και κάναν πίσω. Δεν τον κάνει αυτό Παπαφλέσσα αλλά είναι αρκετό για να κερδίσει το σεβασμό μας με το παράδειγμά του. Αιωνία αυτού η μνήμη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP