Φόβοι για επικείμενη εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Μια ή δύο πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων Musudan μεσαίου βεληνεκούς έχουν στραφεί προς τον ουρανό στη Βόρεια Κορέα, γεγονός που μπορεί να σημαίνει μια επικείμενη εκτόξευση, μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Σημειώνουν ωστόσο ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να είναι μια απάτη, διευκρινίζοντας πως η καταγραφή των κινήσεων έγινε μέσω δορυφόρου.

Στις αρχές της εβδομάδας η Βόρεια Κορέα μετέφερε σιδηροδρομικά δύο πυραύλους Musudan και τους εγκατέστησε σε κινητές πλατφόρμες εκτόξευσης. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν θεωρητικά βεληνεκές 3.000 χιλιόμετρα και μπορούν να πλήξουν την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Αν έχουν μικρό φορτίο είναι πιθανόν να φτάσουν και τα 4.000 χιλιόμετρα και να πλήξουν το Γκουάμ, ένα νησί στον Ειρηνικό όπου βρίσκονται αμερικανικές βάσεις με 6.000 στρατιώτες.Μια ή δύο πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων Musudan μεσαίου βεληνεκούς έχουν στραφεί προς τον ουρανό στη Βόρεια Κορέα, γεγονός που μπορεί να σημαίνει μια επικείμενη εκτόξευση, μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Σημειώνουν ωστόσο ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να είναι μια απάτη, διευκρινίζοντας πως η καταγραφή των κινήσεων έγινε μέσω δορυφόρου.

Στις αρχές της εβδομάδας η Βόρεια Κορέα μετέφερε σιδηροδρομικά δύο πυραύλους Musudan και τους εγκατέστησε σε κινητές πλατφόρμες εκτόξευσης. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν θεωρητικά βεληνεκές 3.000 χιλιόμετρα και μπορούν να πλήξουν την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Αν έχουν μικρό φορτίο είναι πιθανόν να φτάσουν και τα 4.000 χιλιόμετρα και να πλήξουν το Γκουάμ, ένα νησί στον Ειρηνικό όπου βρίσκονται αμερικανικές βάσεις με 6.000 στρατιώτες.

Ιαπωνία, ΗΠΑ και Νότια Κορέα βρίσκονται σε συναγερμό μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του βορειοκορεατικού καθεστώτος και τις προκλήσεις του απέναντι στη διεθνή κοινότητα, οι οποίες πολλαπλασιάζονται τους τελευταίους μήνες.

Η εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου είναι πιθανή μέχρι τις 15 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ-Σουνγκ, ο οποίος πέθανε το 1994.

Σήμερα, 11 Απριλίου, είναι επίσης η πρώτη επέτειος της ανάληψης της εξουσίας από τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, εγγονό του Κιμ Ιλ-Σουνγκ.

Η εκτόξευση ωστόσο μπορεί να συμπέσει και με την επίσκεψη αύριο Παρασκευή στη Σεούλ του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

www.naftemporiki.gr

2 σχόλια:

Pro από Συμβασιλεύουσα 11 Απριλίου 2013 - 6:54:00 μ.μ. EEST  


Ή μπορεί να είναι όλα μπούρδες και να προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για την επικείμενη "ανθρωπιστικής" φύσεως επέμβαση στην Β. Κορέα , ή να αποσπούν την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης για δικούς του λόγους.

Τα παραπάνω "ίσως" , δεν μειώνουν καθόλου την αξία της βεβαιότητας ότι οι Βορειοκορεάτες σε ηγετικό επίπεδο (αλλά και με τόση πλύση εγκεφάλου σίγουρα και ο λαός μεχρις ενός σημείου) είναι Ζουρλοί .

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2013 - 8:54:00 μ.μ. EEST  

Ίσως η Βόρεια Κορέα να προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή των αμερικάνων και άλλων δυτικών από κάποιο σοβαρό θέμα, αυτό του Ιράν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP