Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων 96 ΑΔΤΕ

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013Στιγμιότυπα από την επιχειρησιακή εκπαίδευση των μονάδων και ανεξάρτητων υπομονάδων της 96 ΑΔΤΕ στη Χίο κατά το μήνα Απρίλιο έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΣ.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται πυροβόλα M109A2 των 155 χλστ. και M110A2 των 203 χλστ., πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων (ΠΕΠ) RM-70, οχήματα αναγνώρισης Panhard VBL, αντιαεροπορικά πυροβόλα ZU-23, αντιαρματικοί εκτοξευτές M901A2 ITV, πλωτά του 3ου ΕΤΕΘ, ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 και άρματα μάχης Μ48Α5 MOLF. Ακολουθούν φωτογραφίες όπως δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP