Τουρκικά παραμύθια για "φρένο στις αερομαχίες"

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Oπλισμένο F-16 της ΤΗΚ προσπαθεί να βγεί εκτός
παραμέτρων βολής Ελληνικού αεροσκάφους
αναχαίτισης.
Λίγες ημέρες μετά από τις "καθησυχαστικές" δηλώσεις του τούρκου υπουργού Ενέργειας για αποχή από θαλάσσιες έρευνες στο Αιγαίο, η εφημερίδα "Βατάν" φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Φρένο στις αερομαχίες στους αιθέρες του Αιγαίου», σύμφωνα με το οποίο μετά την 1η Μαρτίου και εν αναμονή της επίσκεψης Σαμαρά, σταμάτησαν οι αερομαχίες στο Αιγαίο. Το δημοσίευμα συνεχίζει, σημειώνοντας πώς μετά την κατάρριψη του τουρκικού RF-4 από την Συριακή αεράμυνα τον περασμένο Ιούνιο "η Ελληνική ΠΑ για μακρό χρονικό διάστημα δεν προέβη σε αερομαχίες με τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και σταμάτησε να παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο"! Είναι προφανές πώς, τόσο οι δηλώσεις των τούρκων επισήμων, όσο και το εν λόγω δημοσίευμα πως διέπονται από μια σκοπιμότητα, μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ενός τεχνητού κλίματος ηρεμίας. Γιατί η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική..

Το ψευδές των ισχυρισμών της Βατάν, αποδεικνύεται τόσο από τα στοιχεία του δικού μας ΓΕΕΘΑ, όσο και από τις ανακοινώσεις του αντίστοιχου τουρκικού, το οποίο ανα τακτά χρονικά διαστήματα  καταγγέλει το "καλοσώρισμα" των Ελλήνων αναχαιτιστών.

Ενδεικτικά και μόνο να αναφέρουμε πώς την Παρασκευή 1/3/13, ημέρα που σύμφωνα με την Βατάν "σταμάτησαν οι αερομαχίες", σχηματισμός έξι τουρκικών μαχητικών (δύο οπλισμένα), καθώς και ένα α/φ ναυτικής συνεργασίας CN-235, πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και δύο παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου σε Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο. Το σύνολο των τουρκικών μέσων αναχαιτίστηκε και αναγνωρίστηκε κατα πάγια τακτική, ενώ οι γείτονες παραπονέθηκαν για αναχαίτιση μαχητικού τους βορείως της Λήμνου, από α/φ επιφυλακής της 130ΣΜ.

Την Δευτέρα 4/3/13, ημέρα επίσκεψης του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά στην γείτονα, δεν σημειώθηκε παρουσία τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο. Την επομένη όμως,Τρίτη 5/3/13, δύο τουρκικά CN-235 ναυτικής συνεργασίας πραγματοποίησαν τρείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο Κεντρικό Αιγαίο, και κατόπιν αναχαιτίστικαν από αεροσκάφη της ΠΑ. Στην πρόσφατη έντονη παρουσία των α/φ του προγράμματος Meltem II αναφερθήκαμε και στο τελευταίο Eν Τάχει.

Την Τετάρτη 6/3/13, τέσσερεις σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών(12 α/φ το σύνολο), τρια CN-235 και πέντε ελικόπτερα, πραγματοποίησαν 16 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 10 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου σε Βόρειο, Κεντρικό και Νότιανατολικό Αιγαίο. Τέσσερα α/φ ήταν οπλισμένα ενώ το σύνολο των τουρκικών μέσων αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, κατά πάγια πρακτική. Το τουρκικό επιτελείο σε σχετική ανακοίνωση παραπονιέται για παρενόχληση "εκπαιδευτικών πτήσεων" βορειοδυτικά της Λήμνου καιβορειοδυτικά της Λέσβου, από Ελληνικά α/φ επιφυλακής των 130ΣΜ και 111ΠΜ αντίστοιχα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP