Νέους αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ όρισε το ΚΥΣΕΑ

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Tην αλλαγή των Αρχηγών ΓΕΝ, ΓΕΣ και ΓΕΑ,
αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ.
Άρχισαν οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που έκρινε τους αρχηγούς των επιτελείων. Από τους τέσσερις αρχηγούς παραμένει μόνον ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος, ενώ αποστρατεύονται ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Κ. Γκίνης, ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Κ. Χρηστίδης και ο Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος Α. Τσαντηράκης.

Νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο αντιστράτηγος Α. Τσέλιος (ως σήμερα διοικητής του Δ' ΣΣ), νέος αρχηγός ΓΕΝ ο αντιναύαρχος Ε. Αποστολάκης (ως σήμερα υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ) και νέος αρχηγός ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Ε.Τουρνάς (ως σήμερα αρχηγός ΑΤΑ).

Παρά την αντικατάσταση τριών εκ των τεσσάρων αρχηγών, οι αλλαγές δεν φαίνονται σαρωτικές, υπό την έννοια ότι επελέγησαν αξιωματικοί που βρίσκονταν ψηλά στις ιεραρχίες των τριών κλάδων και η διαδοχή θεωρείται "φυσική". Ακόμα και η αντικατάσταση του Α/ΓΕΣ Κ. Γκίνη που δεν είχε κλείσει χρόνο στη θέση του, κρίνεται εξηγήσιμη καθώς η επιλογή του ως αρχηγού όταν παραιτήθηκε ο προκάτοχός του Κ. Ζιαζιάς, είχε γίνει κατ' αρχαιότητα και ως λύση ανάγκης για να μην αναστατωθεί εκ νέου το στράτευμα με αποστρατείες, λίγους μήνες μετά τη "σφαγή Μπεγλίτη".

Το κρίσιμο είναι πόσο βαθιά θα φτάσουν οι κρίσεις των υπολοίπων ανωτάτων αξιωματικών, κάτω από τους αρχηγούς. Πρέπει να τονιστεί, κόντρα σε διάφορες κομματικές φωνές που ακούστηκαν εδώ κι εκεί, ότι η περίσταση δεν προσφέρεται για αντεκδικήσεις και εκκαθαρίσεις. Πράγματι η "σφαγή" ανωτάτων από τον αλήστου μνήμης Π. Μπεγλίτη ήταν εγκληματική, όχι μόνο για το πρόσχημα του πραξικοπήματος που επικαλέστηκε, αλλά και επειδή στοίχισε την αποστρατεία του συνόλου σχεδόν του ΑΣΣ και των 2/3 του ΑΝΣ. Όμως το κακό δε διορθώνεται με δεύτερο κακό, ειδικά όταν η χώρα και οι ΕΔ αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, 16 μήνες μετά τη "σφαγή Μπεγλίτη", χρειάζονται ηρεμία και ωρίμανση της ηγεσίας τους.

Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και όχι οι κομματικές αντεκδικήσεις...

Ο Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος γεννήθηκε το 1956 στο Πετρόπορο του Ν. Τρικάλων. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1975 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1979 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Είναι απόφοιτος του σχολείου βασικής και προκεχωρημένης εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού, όλων των προβλεπομένων σχολείων των Ειδικών Δυνάμεων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Είναι σε ενέργεια Αλεξιπτωτιστής και Υποβρύχιος Καταστροφέας. Υπηρέτησε για πολλά έτη σε διάφορες Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και σε επιτελικές θέσεις Συγκροτημάτων και Σχηματισμών. Διετέλεσε Διοικητής Μονάδος Ειδικών Δυνάμεων και Μ/Κ ΤΠ, Συγκροτήματος και τελευταία Μηχανοκίνητου Σχηματισμού. Μέχρι το 2010 ήταν Διοίκητής στη ΣΜΥ, ενώ το 2011 είχε προαχθεί στο βαθμό του Υποστρατήγου και είχε τοποθετηθεί ως Διοικητής στη XVI M/K Μεραρχία του Διδυμοτείχου και στην συνέχεια ανέλαβε τη διοίκηση του Δ΄Σώματος Στρατού.

Ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ. Είναι απόφοιτος του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), των σχολείων Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ) καθώς και της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου ενώ έχει τοποθετηθεί ως Κυβερνήτης Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 εως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993 καθώς και στη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟ από το 2003 έως το 2004. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής. Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως DCOS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και ως Υπαρχηγός. Έχει διατελέσει υπασπιστής του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, αποστρατεύθηκε το 2009 επί υπουργίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη και επανήλθε το 2010 στην ενέργεια επί υπουργείας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς γεννήθηκε στα Χανιά. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1976 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1980. Είναι απόφοιτος του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων, της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων, του Air Command and Staff College των ΗΠΑ. Έχει συμπληρώσει πάνω από 4000 ώρες πτήσης, εκ των οποίων 3000 ώρες με μαχητικά αεροσκάφη F-5, Mirage F-1CG και Mirage 2000. Διετέλεσε Αξιωματικός Επιχειρήσεων στο 114ΠΜ/ΣΜΕΤ, Αξιωματικός Επιχειρήσεων και Διοικητής Μοίρας στην 114ΠΜ/332Μ, Διευθυντής Εκπαίδευσης στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας και στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Επιχειρήσεων–Εκπαίδευσης (ΔΕΕ) στην 114ΠΜ. Στο ΓΕΑ υπηρέτησε ως Τμηματάρχης του Τμήματος Εξοπλιστικών Προγραμμάτων (Δ2/2). Αργότερα ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής και Διευθυντή στη Διεύθυνση Αεράμυνας (ΓΕΕΘΑ/Α’ ΚΛ/ΔΑΕΡ). Κατόπιν ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Κλάδου Αμυντική Σχεδίασης και Προγραμματισμού του ΓΕΑ και στη συνέχεια, τη θέση του Διευθυντή του Α’ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ. Πριν αναλάβει Αρχηγός ΤΑ και Διοικητής του Κέντρου Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (CAOC 7) ήταν Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ. Έχει διατελέσει Αεροπορικός Ακόλουθος στην Ελληνική πρεσβεία της Γερμανίας.

Ευχόμαστε στους νέους Αρχηγούς Καλή Επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

30 σχόλια:

Pro από Συμβασιλεύουσα 7 Μαρτίου 2013 - 4:55:00 μ.μ. EET  

Βατραχος και ο ΓΕΣ και ο ΓΕΝ ; ενδιαφερουσα κατασταση . Ξαναγινε κατι τετοιο;

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2013 - 5:05:00 μ.μ. EET  

Σωστό και ψύχραιμο το σχόλιό σας. Και οι τρεις καινούργιοι αρχηγοί φαίνονται σοβαροί. Τσέλιος και Τουρνάς είναι επιχειρησιακοί. Ο ναυταίος φαίνεται λίγο πολιτικάντης αλλά κι αυτός έχει καλό βιογραφικό.

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2013 - 5:35:00 μ.μ. EET  

Πολύ δυνατή η ηγεσία του ΠΝ και του ΕΣ. Και οι δυο έχουν διατελέσει διοικητές σε μονάδες ειδικών δυνάμεων και οι δυο υποβρύχιοι καταστροφείς, φυσικά και αλεξιπτωτιστές. Περιμένουμε να δούμε πολλά και καλά πράγματα από αυτούς τους δυο. Το ΠΝ και ο ΕΣ στο Αιγαίο πρέπει να είναι αυτοκόλλητοι.

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2013 - 6:56:00 μ.μ. EET  

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ -ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ...
ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΙ!!!!
ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ !!!!!
ΤΕΟ ΧΑΛΙΜ
ΕΦΕΔΡΟΣ Λ/ΓΟΣ ΠΖ (ΚΔ)

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2013 - 8:50:00 μ.μ. EET  

ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΔΚΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ Α/ΓΕΑ?

HBS 7 Μαρτίου 2013 - 9:24:00 μ.μ. EET  

Ο Τουρνάς είναι κάργα επιχειρησιακός και με επιθετικό πνεύμα: έχει πάρει πολλές ουρές στο Αιγαίο. 114ΠΜ -Διοικητής της 332Μ και ΔΕΕ της πτέρυγας.

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2013 - 9:27:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2013 - 8:50:00 μ.μ. EET


Αντιγράφω επί λέξη από το βιογραφικό του νέου Α/ΓΕΑ (http://www.haf.gr/el/structure/hgesia/tournas_cv.asp) το εξής:
"Αργότερα ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής".

Επίσης αντιγράφω επακριβώς από τον ιστότοπο της Π.Α. (http://www.haf.gr/el/structure/units/ata/units/keat.asp) τα παρακάτω:
"Το ΚΕΑΤ υπάγεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ). Είναι ανεξάρτητη Μονάδα, ισότιμη με Πτέρυγα Μάχης."

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2013 - 9:52:00 μ.μ. EET  

Για τον «Ναυταίο» διατηρώ και εγώ τις επιφυλάξεις μου, πολύ ΠΑΣΟΚ μυρίζει και δεν μου αρέσει, «Έχει διατελέσει υπασπιστής του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, αποστρατεύθηκε το 2009 επί υπουργίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη και επανήλθε το 2010 στην ενέργεια επί υπουργείας Ευάγγελου Βενιζέλου». !!! Μόνο που ακούς Βενιζέλο…

Οι άλλοι δύο μπαρουτοκαπνισμένοι και έτοιμοι… ΕΥΓΕ.

Τόλης Β

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2013 - 1:10:00 π.μ. EET  

υπάρχει κάποιο νόημα να αλλάζουν τόσο συχνά οι αρχηγοί; εκτος απο την εξυπηρέτηση πολιτικών υποσχέσεων;

famas 8 Μαρτίου 2013 - 7:44:00 π.μ. EET  

Τον Τσέλιο τον είχα διοικητή τάγματος στον Έβρο το 1997. Σκληρός αλλά δίκαιος, σωστός και αγαπητός παρόλη τη σκληρή εικόνα που έβγαζε προς τα έξω.

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2013 - 9:18:00 π.μ. EET  

αντί να κοιτάτε που και τί έχουν τελειώσει όταν ήταν 30 και 40 χρονών - κάτι που είναι ΑΧΡΗΣΤΟ και ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ ΤΩΡΑ - ας κάτσετε να δείτε που τέλειωσαν ΑΦΟΥ έφτασαν τον βαθμό του σχη, πόσο καιρό έκατσαν εκεί και τί εμπειρία έχουν.

δυστυχώς για Α/ΓΕΝ-Α-Σ δεν ξέρουν χριστό.
μέσα σε 2-3 χρόνια έγιναν απο ταξίαρχοι αρχηγοί!!!!

μέγιστη ξεφτίλα του ΥΠΕΘΑ.

αν κάποιος, στον ιδ τομέα, γίνει απο τμηματάρχης σε 2 χρόνια CEO, μάλλον παντρεύτηκε την κόρη κανα μέτοχου και οι λοιποί αρχίζουμε να κοιτάμε για αλλού πριν καταρρεύσει η εταιρία.
στο δημόσιο φτάνει στα 20 να ήταν καλός στη δουλειά του;;;; ρε πάτε καλά;;;;;

η βατραχοπουλάδα στα 25 δεν είναι εγγύηση Δκσης Μεγάλων Σχηματισμών. Η εμπειρία και οι σχολές είναι.

καλό βράδυ απο μένα αν και είναι μόλις 9:15.

μηδενιστής

ΥΓ όπως είπα και αλλού με αυτόν τον ΥΠΕΘΑ που δείχνει ο χείριστος όλων σε κανα 6μηνο θα βάλουμε Α/ΓΕΣ τον αρχηγό της ΣΣΕ. δεν θα έχει μείνει κανένας παραπάνω.

ο τουίτμαν βράχος! α ρε πασοκ!!! και απο τον τάφο μας @@@.

Μanolis 8 Μαρτίου 2013 - 9:27:00 π.μ. EET  

Pro,
Οχι μονο Βατραχοι/αλεξιπτωτιστες αλλα και ελευθερατζηδες και ο ΓΕΣ και ο ΓΕΝ !!! Ενδιαφερουσα κατασταση...

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2013 - 10:08:00 π.μ. EET  

@8 Μαρτίου 2013 - 1:10:00 π.μ. EET

"υπάρχει κάποιο νόημα να αλλάζουν τόσο συχνά οι αρχηγοί; εκτος απο την εξυπηρέτηση πολιτικών υποσχέσεων;"

μα φυσικά την αδυναμία άμυνας εν καιρώ πολέμου. μια τέτοια αδυναμία εξαφανίζει οποιαδήποτε διπλωματία ή πολιτική οπότε και είναι ευκολότερο μέσω των ΜΜΕ να πουλήσουν στον κόσμο πώς "αναγκάστηκαν" να δώσουν τα πετρέλαια και το γκάζι με μόλις 10% μερίδιο τσεπώνοντας το άλλο 60% για την πάρτη τους.

τώρα θα μάθουμε τους "έλληνες" πολιτικούς;

σύμφωνα φιλίας με τουρκία
σύμφωνα φιλίας με βουλγαρία
άρση εμπολέμου με αλβανία
χορηγοί στα σκόπια
μακρυά η κύπρος
μακρυά ο πόντος
μακρυά η β ήπειρος
ισλαμαμπάντ το κέντρο
50% ανεργία, μισθοί της πλάκας

αναγνωρίζουν τα σκόπια; τρέχουμε για F16.
μας υποκλέπτουν; τρέχουμε πάλι για F16.
μας ξεφτιλίζουν, μας ταπεινώνουν; τους πουλάμε τις ΔΕΚΟ μας.

αυτά τα ΣΚΑΤΑ είμαστε. ένα κρατίδιο της πλάκας με ηγέτες αλήτες και προδότες.

μετά το καζάν καζάν μας ήρθε και το χτεσινό λουκούμι. βαρέθηκα πια

μηδενιστής

Οδυσσέας 8 Μαρτίου 2013 - 11:33:00 π.μ. EET  

Μηδενιστή κάνε λίγο κράτει, τα πυρά σου είναι ΓΚ που λέγαμε και στο στρατό...
Από τη στιγμή που ο Μπεγλίτης το 2011 αποστράτευσε όλους τους αντιστρατήγους για να κάνει αρχηγό ΓΕΕΘΑ τον Κωσταράκο με εμπειρία <1 έτος στο Γ'ΣΣ και αρχηγό ΓΕΣ το Ζαζιά επίσης με εμπειρία <1 έτος στο Δ'ΣΣ, είναι λογικό και επόμενο ότι όλοι όσοι έγιναν αντιστράτηγοι πέρσι δεν είχαν συμπληρώσει αρκετό χρόνο. Πχ ο Τσέλιος μόλις είχε γίνει μέραρχος στη 16η ανέβηκε άλλο ένα σκαλί και έγινε σωματάρχης στη θέση του Ζαζιά που έγινε αρχηγός.
Τον Παναγιωτόπουλο να τον κατηγορήσουμε για πολλά αλλά όχι και για αυτό. Αφού ο Μπεγλίτης του άφησε ένα ΑΣΣ με αντιστρατήγους λίγων μηνών, από αυτούς διάλεξε αναγκαστικά.

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2013 - 12:08:00 μ.μ. EET  

@Οδυσσέας

Τότε φίλε μου ας τους άφηνε ως ήταν.

Γιατί να γίνουν κρίσεις;;;;;

Δεν ήταν καλοι οι προηγούμενοι; Πότε πρόλαβαν και τους είδαν;;;;; Αυτοί που έφυγαν ήταν χωρίς ακετή εμπειρία οι ίδιοι. Γιατί να μην κάτσουν άλλο 1 ή 2 χρόνια;;; Τόσο επείγον ήταν;; χάσανε καμιά μάχη;;;;

Γιατί ο Παναγιωτόπουλος να πάρει πρωτοβουλίες; Ξέρουμε τους λόγους: σουβλάκια, ταξί, νοίκια = ψήφοι.

Οπότε καλά είναι τα πυρά μου. πάνω στο στόχο.

μηδενιστής

ΥΓ ο von Moltke ο γηραιότερος έκατσε ΤΡΙΑΝΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ αρχηγός του ΓΕΣ των πρώσων.

Οδυσσέας 8 Μαρτίου 2013 - 2:58:00 μ.μ. EET  

Κατ' αρχήν θα συμφωνήσω στην ανάγκη να έχουν μεγαλύτερη θητεία οι αρχηγοί. Η ελάχιστη διάρκεια (διετίας-τριετίας) που είχε καθιερωθεί παλιότερα ήταν σωστό βήμα και κακώς καταργήθηκε. Αλλά θητείες δεκαετιών τύπου Μόλτκε δεν υπάρχουν σε κανένα σύγχρονο στρατό.

Για τις αλλαγές να προσθέσω τα εξής: Μπορεί ο Γκίνης να μην έκανε τα χατήρια των σουβλατζήδων όπως λες, μπορεί απλά να μην ικανοποίησε. Η ουσία είναι ότι ήταν επιλογή ανάγκης όταν παραιτήθηκε ο Ζιαζιάς, γιατί ήταν ο αρχαιότερος σε ένα ΑΣΣ που ήδη είχε ανανεωθεί 100% και δε σήκωνε άλλες αποστρατείες. Έγινε αρχηγός με λίγους μήνες εμπειρία ως μέραρχος στη 12η και άλλους τόσους ως ΓΕΠΣ. Ο Τσέλιος που τον διαδέχεται, εχει εμπειρία 16 μηνών ως σωματάρχης στο Δ΄ ΣΣ που είναι μάλλον η σημαντικότερη θέση αντιστρατήγου στον ΕΣ σήμερα. Η παρέμβαση είναι ήπια και εύστοχη, το θέμα είναι να μη γίνουν όργια παρακάτω...

D-Mitch 8 Μαρτίου 2013 - 3:06:00 μ.μ. EET  

Καταιγιστικός ο μηδενιστής, λίγα λόγια και σταράτα. Συγχαρητήρια κύριε!

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2013 - 3:35:00 μ.μ. EET  

@Οδυσσέα

Δεν μ απασχολεί συγκεκριμένα ο Γκίνης ή ο Ζιαζιάς ή ο Τσέλιος.

Με απασχολεί οτι δεν έχουν χρόνο δκσης σε σώματα αρκετό για να αποκτήσουν εμπειρία. 16 μήνες δεν είναι χρόνος δκσης μην τρελαθούμε.

Η τριετία σε δκσεις πρέπει να είναι ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ.

Οι καλύτεροι των μεραρχιών -σε ότι αφορά καθαρά δκση μάχης - να αναλαμβάνουν τα σώματα και οι υπόλοιποι 20 υποστράτηγοι τις άλλες θέσεις ΔΜ, ΔΙΔΟΕ, κτλ

είναι παράλογο; όχι

απο τα 3 σσ και την στρατιά ο καλύτερος - για μάχη και πάλι - θα γίνεται Α/ΓΕΣ.

Τέλος ο στρατός που ΦΤΑΙΕΙ γιατί έχει γίνει κλωτσοσκούφι του κάθε τυχάρπαστου πολιτικού νάνου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. ΠΡΕΠΕΙ να ΕΠΙΒΑΛΕΙ την 3ετή παραμονή σε ανώτατη δκση.
Αλλιώς να παραιτηθούν οι 150 ανώτατοι ΜΑΖΙΚΑ.

Ακολουθεί η βαθμολογική εξέλιξη του καλύτερου ίσως στρατηγού των αμερικανών της προηγούμενης δεκαετίας σε καθεστώς πολέμου και οι θέσεις αυτού:

General > 2007
Lieutenant General > 2004
Major General > 2003
Brigadier General > 2000

2003 -> δκση μεραρχίας
2004 -> δκση σώματος
2007 -> δκση ενισχ σώματος
2008 -> δκση στρατιας
και δεν έγινε ΠΟΤΕ α/ΓΕΣ ή Α/ΓΕΕΘΑ.

Υγ "Αλλά θητείες δεκαετιών τύπου Μόλτκε δεν υπάρχουν σε κανένα σύγχρονο στρατό."

Γιατί δεν υπάρχουν μόλτκε ;)

μηδενιστής

Οδυσσέας 8 Μαρτίου 2013 - 4:58:00 μ.μ. EET  

Με τα παραπάνω συμφωνώ απόλυτα

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2013 - 5:52:00 μ.μ. EET  

Τελικά έχω την εντύπωση πως
κάποιοι εδώ έχουν φοβερες γνώσεις.
Γνωρίζουν τα πάντα.Το να εκφράζεις
άποψη,είναι λογικό.Το να κατακρίνεις τα πάντα και να θεωρείς τους πάντες προδότες και ανίκανους,ε αυτό πάει πολύ.
Αλήθεια ποιος από εσάς γνωρίζει προσωπικά αυτούς τους ανθρώπους.
Σίγουρα για την επιλογή Αρχηγού
κάποιοι ίσος αδικούνται.Αλλα έτσι είναι.Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί που ανεβαίνουν τόσο ψιλά είναι οι χειρότεροι.
Δεν μπορεί Π.Χ o Τουρνάς,που τον γνωρίζω προσωπικά,να ήταν κατάλληλος να προστατεύει το Αιγαίο,
και να θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την ζωή του και τώρα να είναι ξαφνικά ακατάλληλος για την θέση του Αρχηγού.Έχετε να προτείνεται κανένα καλύτερο!

Φιλικά
Ταξίαρχος (I)ε.α Κίμων A.

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2013 - 6:45:00 μ.μ. EET  

Ο νέος Α/ΓΕΑ έχει την φήμη "χερά" πάντως

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2013 - 7:13:00 μ.μ. EET  

Η κατακλείδα πρέπει να είναι το σχόλιο του μηδενιστή στις 8 Μαρτίου 2013 - 9:18:00 π.μ

Κατά τα άλλα ας περιμένουμε να δούμε τί έργο θα παράξουν, αν το κάνουν. Προέχει η αναδιοργάνωση του ΣΞ και η αποδοχή κάποιων "δωρεών".

Υ.Γ: Έχει παρέλθει προ πολλού η εποχή του ήθελα να κάνω αλλά με έφαγαν τα κυκλώματα,τα συμφέροντα και οι εξωγήινοι. Ενέργειες και αποδείξεις ή δημόσια τοποθέτηση επί συγκεκριμένου-ων και ο καθένας ας αναλάβει το μερίδιο του.

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2013 - 7:35:00 μ.μ. EET  

Ο υπασπιστής του Τσοχατζόπουλου από συνταξιούχος μετά την αποστρατεία του το 2009 επανήλθε το 2010 και έφθασε να γίνει αρχηγός ΓΕΝ, αντί να κάνει παρέα στον πάτρωνά του μαζί με κάποιους άλλους του ΚΥΣΕΑ και αυτούς επίσης επιλογές του αλήστου μνήμης «Άκη». Ο επί ΠΑΣΟΚ αεροπορικός ακόλουθος στην πρεσβεία στην Γερμανία, ενώ όλοι γνωρίζουν με πόσο καθαρά κομματικά κριτήρια καταλαμβάνονται οι θέσεις αυτές, έγινε αρχηγός ΓΕΑ. Και μερικοί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι αυτή η χώρα θα πάει μπροστά...

Οδυσσέας 8 Μαρτίου 2013 - 7:51:00 μ.μ. EET  

Ο νέος Α/ΓΕΑ υπηρέτησε σε πολλά άλλα πόστα εκτός από αεροπορικός ακόλουθος σε πρεσβεία... Όπως έγραψε παραπάνω κάποιος αρμοδιότερος να κρίνει, δε μπορεί να ήταν καλός για να υπερασπίζει το Αιγαίο, καλός για διοικητής του ΚΕΑΤ, αλλά να ενοχλεί κάποιους ως Αρχηγός. Μάλλον κάποια μανέστρα χάλασε, δεν εξηγείται αλλιώς.

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2013 - 8:16:00 μ.μ. EET  


Έλληνες είμαστε . Αν δεν γκρινιάξουμε εμείς τότε ποιός;;;;;
Αντε και να ψοφισει η κατσίκα του γείτονα να δούμεν μιαν ασπρην μέραν .

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2013 - 8:53:00 μ.μ. EET  

Ευχαριστούμε για την δημοσίευση των σύντομων βιογραφικών στοιχείων.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα πράξουν όχι το δυνατόν, αλλά ακριβώς αυτό που χρειάζεται το έθνος μέσα στις συνθήκες που του έχουν επιβληθεί.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν το θέμα της απαγόρευσης υπηρέτησης θητείας κληρωτών σε ειδικές μονάδες του ΠΝ και ΕΣ (πχ. ΔΥΚ) τα τελευταία δέκα και πλέον έτη επιτέλους θα αρθεί.
Ισως η εμπειρία των αρχηγών στις ειδικές δυνάμεις να αποτελεί το κλειδί για την εξέταση και επανέναρξη του παραπάνω θεσμού.

Επίσης η δημιουργία μίας νέας κατηγορίας τύπου οπλιτών βραχείας ανακατατάξεως, με βάση επιλογής όμως όχι το χρονικό διάστημα που έχει διανυθεί από την λήξη της πρώτης θητείας και το απαράδεκτο όριο ηλικίας, αλλά με κριτήρια αξιοκρατικά όπως πχ. σωματικές και πνευματικές ικανότητες.

Ευχαριστώ,
Οπλίτης από ΗΠΑ.

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2013 - 8:58:00 μ.μ. EET  

Ο νέος Α/ΓΕΑ είναι από τους καλύτερους αξιωματικούς που έβγαλε ποτέ η Π.Α. Για αυτό να μην λέμε ό,τι θέλουμε και ο μηδενισμός πρέπει να σταματάει και κάποτε.

Μάνος 8 Μαρτίου 2013 - 9:17:00 μ.μ. EET  

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΞ/ΚΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ Η ΟΧΙ.
ΑΥΡΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ Ο...ΤΣΙΠΡΑΣ... Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!!!

Ανώνυμος 9 Μαρτίου 2013 - 1:15:00 π.μ. EET  

@μηδενιστή

Καλησπέρα ή μάλλον καλημέρα καθότι είναι ήδη περασμένα μεσάνυκτα.Προσωπικά δεν μπορώ να γνωρίζω τις σχέσεις των νέων επικεφαλής αξιωματικών με τη πολιτική εξουσία,αν και κατά πόσο υπάρχουν.Διαπιστώνω όμως απο τα γραφόμενα και των υπολοίπων φίλων οτι πρόκειται για μάχιμους που μάλλον στη κρίσιμη στιγμή δεν προτίθενται να ολιγωρήσουν.Οι όποιες πολιτικές θέσεις και πεποιθήσεις αυτών των αξιωματικών και η όποια σχέση επαναλαμβάνω με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν τους καθιστά ανεπαρκείς.Νομίζω οτι οφείλουμε να δώσουμε αρχικά περισσότερη βάση στο ποιοτικό απ'ό,τι βλέπω βιογραφικό τους .Πάντως σε μια τέτοια χρονική συγκυρία νομίζω πως συμφωνούμε οτι είναι επιβεβλημένη η παρουσία στην ηγεσία των ΕΔ δυναμικών ανθρώπων.Ίδωμεν λοιπόν...


Μέντωρ

Ανώνυμος 11 Μαρτίου 2013 - 9:28:00 π.μ. EET  

@Φίλε Μέντωρ

όπως είπα και νωρίτερα και επαναλαμβάνω δεν με ενδιαφέρουν ποιοί φεύγουν ή ποιοί έρχονται. ο στρατός λειτουργεί και πρέπει να λειτουργεί ακόμα και με 2χρονο μωρό σαν αρχηγό. η θητεία όμως ενός αρχηγού αφήνει στίγματα και κάνει αλλαγές που μένουν στα χρόνια πάνω στην δομή, στην λειτουργία, στην νοοτροπία και τέλος αν ποτέ γίνει πόλεμος στην επιλογή του σχεδίου Α ή Β.

Γι αυτό με ενδιαφέρει οτι:
1. δεν τους επιλέγει ο στρατιωτικά ανώτερός τους βάση προσόντων αλλά συμφερόντων.
2. δεν μένουν χρονικό διάστημα τέτοιο για να κάνουν δουλειά ακόμα και όταν είναι "βαλτοί".

Τώρα αν είναι δυναμικοί ή "χεράτοι" ή αξιοί: κανείς δεν μπορεί να κρίνει κάποιον ΠΡΙΝ μπει σε μια θέση.
Δεν είναι θέση μάχης αλλά μάνατζμεντ. Πόσοι μάχιμοι ήταν άθλιοι αρχηγοί; να θυμίσω τον πετρελαιά; πόσοι "χεράδες" πέρασαν την διετία διακοπές στα νησιά για τσιπούρες;

Τέσπα θα δούμε απο τα αποτελέσματα ΑΝ τους αφήσουν να μείνουν κανα 2χρονο. Ο στρατός είναι κλωτσοσκούφι.

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP