Επίσημη επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Αλβανία

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο Α/ΓΕΕΘΑ με τον Αλβανό υπουργό Άμυνας,
Αρμπέν Ιμάμι.
Από 26 έως 27 Φεβρουαρίου 2013, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος επισκέπτεται την Αλβανία, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, Υποστράτηγου Xhemal Gjunkshi. Διαβάζουμε στον Ελεύθερο Τύπο:

Η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα τον ενόπλων δυνάμεων και ειδικά στην εκπαίδευση στις ελληνικές στρατιωτικές σχολές των νέων Αλβανών, ήταν στο επίκεντρο τον συνομιλιών μεταξύ του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, Μιχαήλ Κωσταράκου και του Αλβανού υπουργού Άμυνας, Αρμπέν Ιμάμι. Oι δυο αξιωματούχοι συζήτησαν και περί ανταλλαγής ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητών στα πλαίσια της διμερούς συνεργασίας την οποίαν χαρακτήρισαν πολύ καλή, καθώς ο κ. Κωσταράκος, εξέφρασε την ετοιμότητα για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών όπως και στο παρελθόν.

Νωρίτερα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συναντήθηκε και με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Τζεμάλ Γκιούνκσι. Ο κ. Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον στρατηγό Γκιούνκσι, κατέθεσε στεφάνι και απέτισε φόρο τιμής στο Κοιμητήριο των Μαρτύρων.

Σημ. Εν Κρυπτώ: Ελπίζουμε ο κ.Αρχηγός να αναφέρθηκε στο θέμα των Ελληνικών στρατιωτικών κοιμητηρίων και να βρει χρόνο να καταθέσει κι εκει ένα στεφάνι.

Σχετικά άρθρα:
Επίσκεψη του Τούρκου υπουργού άμυνας στην Αλβανία

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP