Επίδειξη ισχύος από το Πολεμικό Ναυτικό

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Ελληνική ναυτοσύνη: Δύο φ/γ Μeko
εκτελούν πετρέλευση από το ΠΓΥ Προμηθεύς και
μεταφορά ταχυδρομείου με δύο φ/γ Kortenaer,
 ταυτόχρονα. (φωτ: A.Bαρθαλίτης)
Σημαντική επίδειξη δύναμης πραγματοποιεί από σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό, με την ταυτόχρονη διεξαγωγή τριών ασκήσεων και παρουσία μεγάλου μέρους του Στόλου στο Αιγαίο.

 Έτσι, ικανός αριθμός φρεγατών,πυραυλακάτων και υποβρυχίων έχει αναπτυχθεί από  το Κεντρικό Αιγαίο, μέχρι και τα νοτιοανατολικά της Κρήτης για τις ανάγκες των ασκήσεων "Ορμή", "Αστραπή" και "Γρίπος".  Η άσκηση «Αστραπή», έχει έχει ως σκοπό τη διατήρηση, προαγωγή και βελτίωση του επιπέδου της μαχητικής ικανότητας της Διοίκησης Φρεγατών, και αντιστοίχως η «Ορμή» για την Διοίκηση Ταχέων Σκαφών και η .«Γρίπος» για την Διοίκηση Ναρκοπολέμου.

Η σημαντική αυτή κινητοποίηση εκτιμάται πως αποτελεί ένα "μήνυμα" στην στρατηγική έντασης που ακολουθεί η γείτονα, ενώ έρχεται λίγες ημέρες μετά από τις δηλώσεις περί  «αλλαγής στρατηγικής προσέγγισης» από τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ.Κωσταράκο. Οι ΕΕΔ προγραμματίζουν πληθώρα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων νοτιοανατολικά της Κρήτης και νοτίως του Καστελορίζου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η πραγματοποίηση βολών κατευθυνομένων βλημάτων Εxocet και Penguin.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την ΝΟΤΑΜ A0209/13, το Πολεμικό Ναυτικό έχει δεσμεύσει από 14 εώς 16 Φεβρουαρίου περιοχή στην νοτιοανατολική Κρήτη για την εκτέλεση άσκησης με πραγματικά πυρά, ουσιαστικά προαναγγέλοντας βολή κατευθυνόμενου βλήματος επιφανείας-επιφανείας MM-38 Exocet από παράκτια πυροβολαρχία. Να θυμήσουμε ότι στις 18/11/09, στην ίδια περιοχή, είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη βολή  με στόχο παροπλισμένο ναρκαλιευτικό, παρουσία του  τότε Αρχηγού Στόλου αντιναυάρχου Ιωάννη Καραΐσκου ΠΝ.

Τα μηνύματα προφανή..

Η περιοχή που δέσμευσε το ΠΝ σύμφωνα με την ΝΟΤΑΜ A0209/13

18/11/09: Βολή κ/β Exocet από επάκτια συστοιχία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΝ, το ΜΜ-38 έπληξε με επιτυχία το παροπλισμένο ναρκαλιευτικό ΑΙΓΛΗ (Μ246) σε απόσταση 31χμ

Η Τουρκία εξέδωσε παρανόμως ΝΟΤΑΜ για άσκηση νοτίως της Ρόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες αργότερα. Ακολούθησε ο γνωστός πόλεμος ανακοινώσεων, με την Ελληνική πλευρά να κυρήσει την συγκεκριμένη ΝΟΤΑΜ ως άκυρη και παράνομη και τους Τούρκους να επαναλαμβάνουν τις γνωστές θέσεις τους, γράφωντας φυσικά κάθε έννοια διεθνούς δικαίου στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΠΝ και της ΠΑ αναμένεται να ενταθούν, ενώ λίγο πριν απο την προγραμματισμένη επίσκεψη Σαμαρά στην Τουρκία, θα μεταφερθούν νοτιοανατολικά της Ρόδου. Σύμφωνα με την ΝΟΤΑΜ A0166/13, η περιοχή που διακρίνεται στην παρακάτω εικόνα έχει δεσμευτεί για ασκήσεις των Ελληνικών αεροναυτικών δυνάμεων με πραγματικά πυρά  στις 19 Μαρτίου και άνευ πυρών την 1η Μαρτίου. Την ίδια ημέρα, οι Ελληνικές αρχές ενημερώνουν κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεσμεύουν περιοχή  που εκτείνεται εώς και 3νμ βορειοανατολικά της βραχονησίδας Ζουράφα, για άσκηση με πραγματικά πυρά. Να υπενθυμίσουμε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα έχει προγραμματιστεί για τις 5 Μαρτίου. Μένει να δούμε άν οι γείτονες θα τηρήσουν την "παράδοση" που θέλει την παρουσία Ελλήνων αξιωματούχων να συνοδεύεται από προκλήσεις στο Αιγαίο..

Σύμφωνα με την ΝΟΤΑΜ A0166/13, οι Ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις θα διεξάγουν την 1η και 19η Μαρτίου ασκήσεις στην ανωτέρω σημειωμένη περιοχή, νοτίως του Καστελόριζου. .
Οι υπόλοιπες περιοχές στις οποίες αναφέρεται η NOTAM A0166/13..

3 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2013 - 10:58:00 μ.μ. EET  εετσι.........εεετσι

Nativist 15 Φεβρουαρίου 2013 - 11:14:00 π.μ. EET  

Οι επιδείξεις ισχύος γίνονται στα Ίμια και όταν οι τουρκικές φρεγάτες ξεπροβάλλουν στο Πασαλιμάνι.

Όλα τα άλλα είναι ανοησίες και άδικα έξοδα για το χρεοκοπημένο και ψοφοδεές Ελλαδιστάν.

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2013 - 2:53:00 μ.μ. EET  

Bravo Nativyst!

Mükemmel yorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP