Περί Ρ-3 και Πολεμικού Ναυτικού

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Στις 19 Ιανουαρίου γράφαμε: "Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Α/ΓΕΝ, η οποία θα διαρκέσει έως τις 25 Ιανουαρίου, θα επισκεφθεί το Πεντάγωνο, την Ανώτατη Συμμαχική Διοίκηση Μετασχηματισμού (Supreme Allied Command Transformation HQ) και το Fleet Forces Command. Η ηγεσία του ΠΝ αναμένεται να ζητήσει από το Αμερικανικό Ναυτικό α/φη ναυτικής συνεργασίας P-3C για να καλύψει τις επιτακτικές Ελληνικές ανάγκες στον συγκεκριμένο τομέα." (Aμερικανικά Ρ-3C στο στόχαστρο του ΠΝ)

Kάποιοι έσπευσαν να αμφισβητήσουν την εγκυρότητα της πληροφορίας, του ενδιαφέροντος δηλαδή εκ μέρους του ΠΝ για μεταχειρισμένα Ρ-3 Οrion.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του ΓΕΝ, Πλωτάρχη (Ο) Χρήστου Αρφάνη ΠΝ, μόλις τέσσερεις μέρες μετά ( Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013), και όσο ο Α/ΓΕΝ βρισκόταν στις ΗΠΑ (Επαφές του Α/ΓΕΝ στις ΗΠΑ), "πραγματοποιήθηκαν στο ΓΕΝ παρουσιάσεις εκπροσώπων USN και εταιρείας «L-3 COM» με θέμα δυνατότητες / επιλογές ενδεχομένου μελλοντικού προγράμματος πρόσκτησης, αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης Αεροσκαφών Ναυτικής Επιτήρησης τ. P-3. Στην εν λόγω συνάντηση έλαβαν μέρος επιτελείς του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕ, ΓΕΝ και ΑΣ"...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP