Οι περιπέτειες της φρεγάτας SALİHREİS του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Το αποτέλεσμα του ..άτσαλου χειρισμού του κυβερνήτη
της τουρκικής φρεγάτας SALİHREİS.
H φρεγάτα SALİHREİS (F246) είναι ένα από τα νεότερα πολεμικά πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (ΤDK) καθώς εισήλθε σε υπηρεσία το 1998 ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε να φέρει το νέο ραντάρ έρευνας SMART-S Mk2 στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ-200ΤΝ Τrack II. Το μόνο μειονέκτημα της φρεγάτας, όπως εξάλλου και κάθε πολεμικού πλοίου του TDK, δεν είναι άλλο από τον …Τούρκο κυβερνήτη του. Στις 7 Οκτωβρίου 2009 ο κυβερνήτης, Αντιπλοίαρχος Hakan Ercan, υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του και κατάφερε να προσκρούσει με τη πρύμνη του πλοίου στον προβλήτα του λιμανιού της Μερσίνας, προκαλώντας ζημιές στα μεταλλικά υποστυλώματα του ελικοδρομίου. Αμέσως, διέταξε τον ύπαρχο Erhan Aydın να διακόψει όλες τις επικοινωνίες του πλοίου και απαγόρευσε στο πλήρωμα να αναφερθεί στο συμβάν ακόμα και στις συνομιλίες με τις οικογένειές του. Ο κυβερνήτης επικοινώνησε με άτομα του στενού του περιβάλλοντος στο ναύσταθμο Gölcük και κατάφερε να μεταφερθεί αεροπορικώς μικρός αριθμός εργατών με τα υλικά τους για την άμεση επισκευή του πλοίου. Οι περιπέτειες όμως της τουρκικής φρεγάτας συνεχίστηκαν, όταν η SALİHREİS βρέθηκε στα μέσα Αυγούστου του 2010 στο λιμάνι της Κωνστάντζας στο πλαίσιο συμμετοχής στη BLACKSEAFOR. Δυστυχώς για τον Τούρκο κυβερνήτη, η προσνήωση ελικοπτέρου του Ρουμανικού Ναυτικού στο ελικοδρόμιο της τουρκικής φρεγάτας φημολογείται ότι προκάλεσε την υποχώρηση των υποστυλωμάτων που μάλλον είχαν επισκευαστεί πρόχειρα… Κάπως έτσι, ο κυβερνήτης της φρεγάτας SALİHREİS προστίθεται στη μακρά λίστα των Τούρκων συναδέλφων του που συνηθίζουν να προσαράζουν σε υφάλους, να χάνουν σόναρ ή να συγκρούονται μεταξύ τους, όταν δεν οργανώνουν πραξικοπήματα ή πέφτουν στα δίχτυα ιερόδουλων και ομοφυλόφιλων με σκοτεινά κίνητρα… 


Η ναυτοσύνη των Τούρκων συνεχίζει να επιβεβαιώνεται.

Πυρετώδεις εργασίες μέσα στην νύχτα για την αποκατάσταση των ζημιών.

strategyreports

5 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2013 - 11:09:00 μ.μ. EET  

Μάλτα γιόκ!!!

aviationlive 12 Ιανουαρίου 2013 - 12:39:00 μ.μ. EET  

Οι Τούρκοι είχαν τορπιλήσει δικό τους πλοίο σε άσκηση,το περιστατικό είχε γίνει μεταξύ 1996-1999.Όποιος έχει αρχείο ας ρίξει μια ματιά θα έχει ενδιαφερον να παρουσιαστεί και αυτό το συμβάν.

Religious Pagan 13 Ιανουαρίου 2013 - 9:52:00 μ.μ. EET  

εμείς έχουμε τορπιλίσει την ίδια την ύπαρξη μας.

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2013 - 9:10:00 μ.μ. EET  

Aviationlive...μιλας για τον παραλιγο τορπιλισμο του σκαφους στο οποιο επεβαινε ο Καρανταγι με τον Ερκαγια απο υποβρυχιο που επιχειρησε με τορπιλη εναντιον στοχου επιφανειας

aviationlive 14 Ιανουαρίου 2013 - 11:13:00 μ.μ. EET  

14 Ιανουαρίου 2013 - 9:10:00 μ.μ. EET
Θυμάμαι πως η τορπίλη χτύπησε το πλοίο και έσκασε αργότερα φονεύοντας τους πυροτεχνουργούς.Μήπως υπάρχει ημερομηνία;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP