Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τους ιμάμηδες

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Ο πρόξενος Σενέρ και ο..εθνοπατέρας
Χατζηοσμάν σε παλαιότερες στιγμές ευτυχίας
Μια δυσάρεστη έκπληξη για τις πρακτοράτζες του προξενείου Κομοτηνής επεφύλαξε η χθεσινή ψηφοφορία για το θέμα των ιμάμηδων. Ο υπουργός Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλος, έκανε τελικά χθες δεκτή τη σχετική βουλευτική τροπολογία, η οποία και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή.

Η τροπολογία θα μειώσει σημαντικά τα φροντιστήρια Κορανίου (κουράν κουρσού) που διοργανώνουν όργανα του τουρκικού προξενείου - έναν σημαντικό μηχανισμό ποδηγέτησης της μειονότητας. Με την τροπολογία η διδασκαλία του κορανίου αποκτά θεσμικό μανδύα, παρέχοντας την δυνατότητα στους αναγνωρισμένους ιμάμηδες να διδάσκουν το Κοράνι και στα σχολεία με μεινοτικούς μαθητές. Οι αναγνωρισμένοι ιμάμηδες (το τονίζουμε) θα πληρώνονται από το ελληνικό κράτος με υπολογισμό συντάξιμων ετών, θέτοντας τέλος στο υπάρχον απαράδεκτο καθεστώς. Στα φροντιστήρια θρησκευτικών του προξενείου, οι πληρωμένοι από την Τουρκία ιεροδιδάσκαλοι έδειχναν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας και τους ύμνους προς την "μητέρα-πατρίδα Τουρκία", παρά για τα θρησκευτικά.

Κατά της συγκεκριμένης τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν επιχείρησε να δημιουργήσει ένταση, απειλώντας με ανεξαρτητοποίηση. Ο κ.Χατζηοσμάν μάλιστα εξερράγη γιατί..δεν τον ρωτήσανε:
"Από πού προέκυψε το θέμα με τους ιμάμηδες; Σας το ζήτησε ποτέ η μειονότητα; Όχι. Ως Βουλευτής της περιοχής, ως Βουλευτής της μειονότητας ζήτησε κανείς τη γνώμη μου γι’ αυτήν την τροπολογία; Κανείς. Μόλις έμαθα ότι κυκλοφορεί κάτι τέτοιο, έδωσα αγώνα να μην κατατεθεί, γιατί θα κάνει μεγάλη ζημιά."
Γλώσσα λανθάνουσα..

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο στρατόπεδο της ΔΗΜΑΡ με τον γνωστό και μη-εξαιρετέο κ. Αχμέτ Ιλχάν να απειλεί ότι θα αποχωρήσει από το κόμμα, συνεπικουρούμενο από την κ.Ρεπούση η οποία είχε ταχθει εξαρχής κατά της τροπολογίας. Άξια προσοχής είναι η αναφορά του εισηγητή της ΝΔ, κ Σ. Αναστασιάδη ο οποίος μίλησε ανοικτά για "κέντρα έξω από την Ελλάδα που εκβίασαν και πίεσαν τα κόμματα να καταψηφίσουν την τροπολογία"..

"Ποιος είναι ο φόβος τώρα κάποιων που αρνούνται να στηρίξουν αυτή την τροπολογία; Δεν αντιλαμβάνομαι το φόβο ούτε το θέμα από τη στιγμή που μπορούν. Ένας φόβος υπάρχει, ότι θα γίνουν ίσως ελκυστικότερα τα ελληνικά σχολεία από τους μουσουλμανοπαίδες και θα προτιμούνται περισσότερο και ότι θα εντάσσονται καλύτερα τα παιδιά των μουσουλμάνων στην ελληνική κοινωνία, ότι θα ενσωματώνονται καλύτερα", "πρέπει να γίνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι η Βουλή των Ελλήνων δεν πιέζεται, δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται".σημείωσε ο κ.Αναστασιάδης..

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Τούρκος πρόξενος Οσμάν Σενέρ συναντήθηκε με τους βουλευτές Α.Χατζηοσμάν του ΠΑΣΟΚ, Χουσείν Ζειμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το πρώην πουλέν της κυρίας Μπακογιάννη, Ιλχάν Αχμέτ. Ο Σενέρ μάλιστα είχε το θράσος να δηλώσει ότι όσο είναι αυτός Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή, δεν θα ψηφιστεί αυτός ο νόμος!

Και να όμως που ψηφίστηκε..Οσμάν, μήπως ήρθε η ώρα να τα μαζεύεις από την Κομοτηνή;

Μπράβο στους βουλευτές που στήριξαν την τροπολογία, ξύδι στον Οσμάν και τους συνοδοιπόρους τους.

7 σχόλια:

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 17 Ιανουαρίου 2013 - 5:22:00 μ.μ. EET  

Καλό είναι να παρακολουθούμε το θέμα. Διότι τα φροντιστήρια Κορανίου δεν είναι παράνομα. Μπορεί με μια μικρή τροπολογία να θεωρηθούν ισότιμα με τα σχολεία, όπως τα κολέγια ή τα ιδιωτικά ΙΕΚ οπότε όλα πάνε χαμένα. Αυτό πιστεύω ότι θα μεθοδευτεί και μάλιστα σύντομα εφόσον η κυβέρνηση καίγεται να περάσει στο νέο νόμο για την παιδεία την ιδιωτική εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα.

Caspian 17 Ιανουαρίου 2013 - 6:16:00 μ.μ. EET  

Αν και παρόμοια θετικά δείγματα της παρούσας κυβέρνησης είναι εξαιρετικά λίγα (δυστυχώς), η απόφαση αυτή αποτελεί μία καλή απάντηση σε όσους αναρωτιόνταν για το αν θα υπάρξει ουσιαστική διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στον χειρισμό θεμάτων που άπτονται της ασφάλειας της χώρας.

Άσχετο 17 Ιανουαρίου 2013 - 6:42:00 μ.μ. EET  

Αργά ξύπνησε το ελληνικό κράτος, η ανύπαρκτη, αναποτελεσματική και κομπλεξική ελληνική πολιτική των προηγούμενων δεκαετιών άφησε ελεύθερο πεδίο να δράσει η τουρκική.

Η τροπολογία παρακαλώ να ονομαστεί Αί Σιχτίρ.

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2013 - 10:00:00 μ.μ. EET  

ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ!!!

Ανώνυμος 18 Ιανουαρίου 2013 - 1:53:00 π.μ. EET  

Καμία αναφορά ο συντάκτης, στό άλλοθι που προσέφερε η χρυσή αυγή-ακόμα μία φορά- στη Ν.Δ, ώστε να μπορέσει να υπερκεράσει αντιδράσεις πανταχόθεν και να μην αποσύρει-ευτυχώς- την τροπολογία... κατα τις προσφιλείς- του κατά άλλα αξοπρεπούς-ιστοτόπου πρακτικές.

Ανώνυμος 18 Ιανουαρίου 2013 - 10:13:00 π.μ. EET  

σωστος Caspian...

enkripto 18 Ιανουαρίου 2013 - 4:32:00 μ.μ. EET  

"Καμία αναφορά ο συντάκτης, στό άλλοθι που προσέφερε η χρυσή αυγή-ακόμα μία φορά- στη Ν.Δ, ώστε να μπορέσει να υπερκεράσει αντιδράσεις πανταχόθεν και να μην αποσύρει-ευτυχώς- την τροπολογία... κατα τις προσφιλείς- του κατά άλλα αξοπρεπούς-ιστοτόπου πρακτικές."

Φυσικά και δεν κάνει καμία αναφορά σε αυτό το "άλλοθι" ο συντάκτης, γιατι πολύ απλά - δεν υπάρχει.

Το μόνο άλλοθι που προσέφερε χθες ο κ.Μιχαλολιάκος ήταν στην κ. Ρεπούση και τους ομοίους της, οι οποίοι προσπαθούσαν να εξισώσουν κάθε φωνή υπέρ της ρύθμισης με τους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στον μύλο του προξενείου και των λακέδων του - και δεν το αντιλαμβάνονται καν.

Τα έχουμε ξαναπεί, όσοι θέλουν χειροκροτητές των νεοναζί ας ψάξουν αλλού.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP