Οι ΗΠΑ στέλνουν Patriot και στρατιώτες στην Τουρκία

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Την εντολή για αποστολή δυο συστοιχιών πυραύλων Patriot και 400 στρατιωτών στην Τουρκία, φέρεται να υπέγραψε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα.

Συνολικά θα σταλούν στην Τουρκία έξι συστοιχίες πυραύλων Patriot - από δύο από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ολλανδία, αναφέρουν οι New York Times. Θα τοποθετηθούν κατά μήκος των συνόρων με την Συρία και προβλέπεται να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι έξι συστοιχίες θα τεθούν υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ και έχει προγραμματιστεί να είναι επιχειρησιακές ως το τέλος Ιανουαρίου.
Οι αξιωματούχοι της Βορειοατλαντικής συμμαχίας επιμένουν ότι οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για αμυντικούς σκοπούς.

Σημειώνεται πάντως ότι αρχικά η Άγκυρα είχε ζητήσει από το ΝΑΤΟ πάνω από έξι συστοιχίες Patriot στη μεθόριό της με τη Συρία

Σκάι


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP