Εβδομάδα συνεκπαιδεύσεων για την Πολεμική Αεροπορία

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Eντατικό πρόγραμμα συνεκπαιδεύσεων προβλέπεται αυτή την εβδομάδα για την Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από Δευτέρα, 03 έως και την Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 και στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Ισραήλ 2012, θα διεξαχθεί (και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη) κοινή εκπαιδευτική άσκηση στην περιοχή της Κρήτης, της Πελοποννήσου και του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, εντός FIR Αθηνών. Στη διμερή άσκηση συμμετέχει και αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπλέον, με την άφιξη των F-16 Block52+ της Πολωνικής Αεροπορίας στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου ξεκινά σήμερα η διεξαγωγή κοινής εκπαιδευτικής άσκησης στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Πολωνίας για το 2012.


Οι δύο Αεροπορίες έχουν πετάξει μαζί στο παρελθόν σε διεθνείς ασκήσεις όπως το TLP και το Tiger Meet ενώ τον Ιούνιο του 2009 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ελληνο-πολωνική άσκηση στην 115 ΠΜ στη Αεροπορική Βάση Σούδας.

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP