Ο υπαρχηγός της ΜΙΤ παραπέμπεται για αδικαιολόγητο πλουτισμό

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο υπαρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Μουχαμέντ Ντερβίσογλου (Muhammed Dervişoğlu), παραπέμπεται σε δίκη από τον Αρχιεισαγγελέα της Άγκυρας, με την κατηγορία του αδικαιολόγητου πλουτισμού. Ο αρχιεισαγγελέας της Άγκυρας παραπέμπει τον Τούρκο αξιωματούχο μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας που έγινε χωρίς τη σχετική άδεια του Γραφείου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που υπεβλήθη στο 4ο Κακουργιοδικείο Αγκύρας, το οποίο, λόγω αναρμοδιότητας παρέπεμψε την υπόθεση στο Ποινικό Δικαστήριο Οικονομικών Εγκλημάτων (Asliye Ceza Mahkemesi). Σύμφωνα με το δισέλιδο κατηγορητήριο, που στηρίζεται σε έκθεση εμπειρογνώμονα, η κόρη του κατηγορουμένου, Ναζλί, αν και εργάζεται στο γραφείο ενός δικηγόρου ως απλή γραμματέας, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει έξοδα ύψους 751 χιλιάδων λιρών Τουρκίας. Επίσης, τα έξοδα του Ντερβίσογλου από το 2006 μέχρι το 2012 ανέρχονται στο ύψος του 1.432.000 λιρών Τουρκίας, το οποίο δεν δικαιολογείται από το ύψος των αποδοχών του.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι παρατηρούνται μη κανονικές και ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς και την περιουσία του κατηγορουμένου, με αποτέλεσμα ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΜΙΤ να κινδυνεύει να τιμωρηθεί με ποινές που αρχίζουν από τα 3,5 και φθάνουν μέχρι τα 8 χρόνια φυλάκισης.

Firat News via infognomon

3 σχόλια:

Pro από Συμβασιλεύουσα 20 Δεκεμβρίου 2012 - 7:46:00 μ.μ. EET  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑΧΕΡΩΝ 21 Δεκεμβρίου 2012 - 12:52:00 π.μ. EET  

@Pro
Γιατὶ αυτολογκρὶθηκες,καρντὰση;

Pro από Συμβασιλεύουσα 21 Δεκεμβρίου 2012 - 7:22:00 μ.μ. EET  

Το σχολιο εγινε αρθρο και εχασε την αξια του ως σχολιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP