31η M/K Tαξιαρχία : Από το Χθές στο Σήμερα

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012


Ένα εξαιρετικό βίντεο του Γενικού Επιτελείου Στρατού!


Το Έβλημα της 31ης

Παράσταση: Μονή Κοσμοσώτηρας Φερών, ο μονοκέφαλος αετός του Βυζαντίου, που είναι εντοιχισμένος στη μονή, κρατώντας ταινία με τη λέξη "ΒΗΡΑ" (ΦΕΡΕΣ) και τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού. Συμβολίζει το χώρο που είναι ταγμένη να υπερασπίσει η Ταξιαρχία και τη μηχανοκίνησή της.

Ρητό:"ΤΩΝ ΚΟΠΙΩΝΤΩΝ ΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΙ" (Τα στεφάνια ανήκουν σ' αυτούς που κοπιάζουν).

"Ουδείς αμελών τρόπλιον ίστησιν, ουδείς υπνωτών των ελύτου πολεμίων ετροπώσατο· των κοπιώντων εισίν οι στέφανοι και τα τρόπαια των υπομενώντων τα εκ των αγώνων πονήματα".

Ισσαάκιου Κομνηνού (σελ. 84) "Τυπικόν Μονής Κοσμοσώτηρας Φερών".

"Κανείς δεν έστησε τρόπαια με την αμέλεια, κανείς, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση ύπνου, δεν κατατρόπωσε τον εχθρό του· τα στεφάνια ανήκουν σε αυτούς που κοπιάζουν και τα τρόπαια σε αυτούς που υπομένουν τους κόπους των αγώνων".

1 σχόλια:

Πάνος 19 Δεκεμβρίου 2012 - 5:17:00 μ.μ. EET  

Πολύ καλό το βίντεο.
Δειτε και το ακόλουθο που σχετίζεται άμεσα με την 31 Μ/Κ και με την σημερινή μέρα http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TeoeHz6bvow

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP