Ερώτηση 32 βουλευτών για το Προξενείο Κομοτηνής

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Χαρακτηριστικό δείγμα τουρκόφωνου τύπου
που ανθεί υπό τις ευλογίες (και όχι μόνο)
του προξενείου Κομοτηνής

Κρίσιμα ζητήματα για τον ρόλο του προξενείου Κομοτηνής έθεσε με ερώτηση του στην Βουλή ο Θεσσαλονικιός βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης. Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά ερώτηση του κ.Αναστασιάδη για το προξενείο, την οποία υπέγραψαν 32 συνολικά βουλευτές.  Αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την απάντηση των αρμοδίων..

Ερώτηση

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
1)Εξωτερικών
2)Δικαιοσύνης

Θέμα: «Ρόλος του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης»

Σύμφωνα με δημοσίευμα- άρθρο-της εφημερίδας « Δημοκρατία» της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2012, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, δρώντας ανενόχλητο κάτω από τη μύτη των Ελληνικών Αρχών, έχει δημιουργήσει ένα παρακρατικό και παραστρατιωτικό μηχανισμό που επιβουλεύεται την ακεραιότητα της πατρίδας μας.Για να τεκμηριώσει την άποψή του ο συντάκτης του άρθρου, αναφέρεται σε διάφορα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή, όπως :


Η επίθεση από παρακρατικούς μέχρι λυντσαρίσματος σε ομάδα Ελλήνων ηθοποιών στον Εχίνο.
Η επίθεση σε Γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο στις θέρμες Ξάνθης.

Μεταξύ των επεισοδίων αναφέρεται και εκείνο των απειλών και εκβιασμών με παρότρυνση του Τούρκου Προξένου και τελικά εξαναγκασμό σε παραίτηση του Ιμάμη του χωριού Σώστη της Ξάνθης για το οποίο έχουμε ήδη καταθέσει ερώτηση. Ακολούθησε διάβημα διαμαρτυρίας από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά από ότι φαίνεται δεν πτόησε κανέναν , αφού σε λίγες μέρες προκλήθηκε από άτομα του ιδίου χώρου , με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και για τον ίδιο λόγο η επίθεση εναντίον του Ιμάμη της Ρόδου.

Επίσης η επί δεκαετίες ανοχή από τις Ελληνικές Αρχές της λειτουργίας χωρίς άδεια, κυλικείου, που λειτουργούσε ως παρακρατικό κέντρο στο χώρο της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», δημιουργεί απορίες.

Είναι δε ενδεικτικές οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου στην Ισλαμική διάσκεψη του Τσιμπουτί στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2012 , περί δυσκολιών που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και της Δωδεκανήσου, που σημαίνει ότι τα δύο γεγονότα (Θράκης και Ρόδου) προκλήθηκαν για να τεκμηριώσουν όσα στη συνέχεια επικαλέσθηκε στην Ισλαμική διάσκεψη ο κ. Νταβούτογλου.

-Επειδή η περιοχή της Θράκης είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων .
-Επειδή είναι πασιφανές ότι οι πρωτεργάτες των επεισοδίων, στηρίζονται και υποκινούνται άνωθεν.
-Επειδή κατά καιρούς οι παρεμβάσεις του Τουρκικού Προξενείου , ξεφεύγουν από τα όρια των υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων του και δημιουργούν προβληματισμό για τον ρόλο και τις επιδιώξεις του.
-Επειδή , πιθανότατα, θα υπάρχουν γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή και δεν βλέπουν ποτέ το φώς της δημοσιότητας γιατί καλύπτονται κάτω από το καθεστώς τρομοκρατίας και φόβου που επιβάλλει το Προξενείο.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

1) Γιατί, κάθε φορά που προκαλούνται ανάλογα επεισόδια, δεν παρεμβαίνει ο αρμόδιος εισαγγελέας αναζητώντας την πηγή και το λόγο υποκίνησης των επεισοδίων;
2) Γιατί επέτρεψαν οι Ελληνικές Αρχές (Δ/νση Υγιεινής περιφέρειας, Εφορία, Ελεγκτικές Υπηρεσίες), την επί δεκαετίες λειτουργία κυλικείου, χωρίς άδεια , χωρίς Α.Φ.Μ., χωρίς ταμειακή μηχανή, δηλαδή παράνομα; Τι τους εμπόδιζε να παρέμβουν για να εφαρμόσουν την νομιμότητα;
3) Σε ποιες ενέργειες είχε προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών για να διερευνήσει αν κάθε ένα γεγονός όπως καταγράφεται στο συνημμένο δημοσίευμα, ήταν αληθινό; Ποια ήταν η σκοπιμότητα πρόκλησής του κάθε επεισοδίου, και ποιοι οι υποκινητές του; Και αν έγινε η διερεύνηση ποια τα αποτελέσματα και ποια η στάση του Υπουργείου Εξωτερικών για κάθε περίπτωση;
4) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών αν αποδειχθεί ότι όλα τα επεισόδια υποκινούνται και συντονίζονται από τον Τούρκο Πρόξενο με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής; Θα είναι ή δεν θα είναι λόγος απέλασής του;
5) Από τις δηλώσεις Νταβούτογλου στην Ισλαμική διάσκεψη συμπεραίνεται ότι τα άτομα που προκαλούν τα επεισόδια είναι ενεργούμενα του Τουρκικού ΥΠΕΞ, μέσω του Προξενείου της Κομοτηνής. Είναι στις προθέσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να διερευνήσει τις προαναφερόμενες υποθέσεις και αν προκύψουν τεκμήρια να παραπέμψει τους πρωτεργάτες με το αδίκημα της σύστασης συμμορίας;

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012
Οι Ερωτώντες Βουλευτές

1) Σάββας Ι. Αναστασιάδης
2) Γεωργιάδης Σπυρίσων Άδωνις
3) Μιχελάκης Γιάννης
4) Ανδριανός Γιάννης
5) Αντωνίου Μαρία
6) Ασημακοπούλου Άννα- Μισέλ
7) Αυγερινοπούλου Διονυσία
8) Βεσυρόπουλος Απόστολος
9) Βλαχογιάννης Ηλίας
10) Γεωργαντάς Γεώργιος
11) Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος
12) Καραμανλή Άννα
13) Καράμπελας Γιάννης
14) Καρανάσιος Ευθύμιος
15) Κλειτσιώτης Κων/νος
16) Κουκοδήμος Κων/νος
17) Κοψαχείλης Τιμολέων
18) Κυριαζίδης Δημήτρης
19) Κωνσταντινίδης Ευστάθιος
20) Λεονταρίδης Θεόφιλος
21) Μακρή-Θεοδώρου Ελένη
22) Μπατσαρά Γεωργία
23) Ορφανός Γεώργιος
24) Παπαδόπουλος Μιχάλης
25)Πασχαλίδης Γιάννης
26) Σκόδρα Ασημίνα
27) Σταμενίτης Διονύσιος
28) Στύλιος Γιώργος
29) Ταμήλος Μιχαήλ
30) Τσαβδαρίδης Λάζαρος
31) Τσουμάνης Δημήτρης
32) Χριστογιάννης Δημήτρης

8 σχόλια:

Jack Daniels 20 Νοεμβρίου 2012 - 3:19:00 μ.μ. EET  

Ε και;
Διπλανά έδρανα με τον Αβραμόπουλο και τον Ρουπακιώτη δεν κάθονται;
Δεν ξέρουν δήθεν τι θα απαντήσουν αυτοί;

Προφανώς η επιστολή έγινε για να μας δείξουν οι εν λόγω 32 πόσο πατριωτάδες είναι!...

Λοιπόν κύριοι, η Θράκη είναι δυο βήματα πριν την τουρκοποίηση, εαν θέλετε να διαφοροποιηθείτε ουσιαστικά κάντε κάτι το δραστικό.

Δηλώστε π.χ. την πρόθεση σας να ανεξαρτητοποιηθείτε εαν μέσα σε δύο μήνες δεν έχει κλείσει το τουρκικό προξενείο της Θράκης. Και φυσικά εαν δεν γίνει αυτό να ανεξαρτητοποιηθείτε.

Η οδός των "επιστολών" και των "επερωτήσεων" είναι γνωστό που καταλήγει: στον κάλαθο των αχρήστων...

Pro από Συμβασιλεύουσα 20 Νοεμβρίου 2012 - 6:42:00 μ.μ. EET  


Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται οργανωμένα ? Μην παρασυρόμαστε έτσι . Λές η πρόθεση της κυβέρνησης να μην είναι να κλείσει το προξενείο ? Λές ο Αναστασιάδης που κάθεται "στα διπλανά έδρανα" με τον Αβραμόπουλο να το έκανε αυτό για να τον εκθέσει? Η μήπως είσαι εσύ ή εγώ ψηφοφόρος τους και χρειάζονται δημοσιότητα από ιστοσελίδες 10-1000 κλικ την ημέρα? Μήπως υπάρχει έστω και μια περίπτωση να αναδειχτεί το θέμα από τα ΜΜΕ? Καμία απολύτως .
Προσωπικά βλέπω κάποιο σχέδιο σε όλα αυτά . Το σχέδιο της έγκρισης από τα δύο άλλα κόμματα της κυβέρνηση , όπως ακριβώς έγινε και με την απόφαση του ΣΤΕ για τον νόμο Ραγκούση για τους λαθροεποίκους .
Υπάρχει λοιπόν μια δεδομένη πρόθεση του πρωθυπουργού για το προξενείο ή έστω για τον πρέσβη . Μόνο ο χρόνος θα δείξει πια ακριβώς είναι αυτή .
Φυσικά όλα αυτά έχουν "ουρές" δεν μπορούν να γίνουν αν κάποια πράγματα δεν αποδειχθούν . Τόσο για τους εταίρους εντός της κυβέρνησης , όσο και σε ΝΑΤΟ και ΕΕ .
Για να δούμε πως θα "παιχτεί" το έργο .

Nativist 21 Νοεμβρίου 2012 - 4:51:00 μ.μ. EET  

@ Pro από Συμβασιλεύουσα

>Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται οργανωμένα ? Μην παρασυρόμαστε έτσι <

Πώς είναι δηλαδή τα ... "οργανωμένα", ώτσε να μην παρασυρόμαστε (σε τι άραγε;);

>Λές η πρόθεση της κυβέρνησης να μην είναι να κλείσει το προξενείο ? <

Ναι, αυτό λέω. Διότι αν η πρόθεσή της ήταν να κλείσει, αυτό θα είχε γίνει εδώ και χρόνια. Τούτη η κυβέρνηση δεν αποτελείται από χθεσινούς πολιτικούς. Είναι οι ίδιοι που με αδιαφορία, ΤΕΛΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, παρακολουθούν τόσα χρόνια τα τεκταινόμενα στην Θράκη. Ή μήπως δεν ήταν στην πολιτική, όταν τον Δεκέμβριο του 2007 επέτρεψαν στον τότε Τούρκο ΥπΕξ, Αλί Μπαμπατζάν΄, να κάνει τα όσα έκανε στην Θράκη; Μήπως δεν είχαν μπει ακόμη στο "επάγγελμα", όταν ξυλοκόπησαν την Χαρά Νικοπούλου και της έσπασαν το χέρι και στην συνέχεια υπέθαλπαν στο τότε ΥΠΕΠΘ την Δραγώνα που την κατεδίωκε;


>Προσωπικά βλέπω κάποιο σχέδιο σε όλα αυτά . Το σχέδιο της έγκρισης από τα δύο άλλα κόμματα της κυβέρνηση , όπως ακριβώς έγινε και με την απόφαση του ΣΤΕ για τον νόμο Ραγκούση για τους λαθροεποίκους<

Κι εγώ βλέπω κάποιο σχέδιο, αλλά εντελώς διαφορετικό. ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΕΝ ΨΥΧΡΩ. Διότι μόνον ένας ηλίθιος ή αδαής μπορεί να περιορίζει το πρόβλημα στην σημερινή κυβέρνηση.

Βρε ο Καραμανλής πήγε στην Κωνσταντινούπολη κι άκουγε απαθής τον κουμπάρο να του συζητά για "150.000 αδέλφια" που έχει στην Δ. Θράκη και να του κάνει προτάσεις για σύσταση ελληνοτουρκικής επιτροπής για τον χειρισμό των θεμάτων της "τουρκικής μεινότητας" και αντί να τα βροντοχτυπήσει και να φύγει, χαμογελούσε συγκαταβατικά κι εσύ μιλάς για "δεδομένη πρόθεση του πρωθυπουργού για το προξενείο ή έστω για τον πρέσβη" (ποιον "πρέσβη"; στην Αθήνα;); Ποια δεδομένη πρόθεση; Πού ήταν ο Σαμαράς το 2007 και μετά; Γιατί δεν μίλησε ποτέ;


>Φυσικά όλα αυτά έχουν "ουρές" δεν μπορούν να γίνουν αν κάποια πράγματα δεν αποδειχθούν<

Σωστά, πάρα πολύ σωστά. Τα όσα καταμαρτυρούν μέχρι σήμερα οι Πομάκοι για την τρομοκρατία που υφίστανται από το προξενείο, τα όσα έπαθε η Χαρά Νικοπούλου, δεν είναι αποδείξεις. Πρέπει να αφήσουμε πρώτα να αφήσουμε την Τουρκία να βάλει εντελώς στο χέρι την Δ. Θράκη, ώστε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αν πρέπει να μιλήσουμε για αποδείξεις.

Ποιον περιμένεις να μιλήσει για αποδείξεις; Τους πουλημένους της Αθήνας;

Nativist 21 Νοεμβρίου 2012 - 4:53:00 μ.μ. EET  

>Για να δούμε πως θα "παιχτεί" το έργο<

Τώρα που έπεσαν οι τίτλοι ΤΕΛΟΥΣ, περιμένεις να δεις ακόμη πώς θα παιχτεί το έργο; Γιατί, όταν παιζόταν σε είχε πάρει ο ύπνος;

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2012 - 10:49:00 π.μ. EET  

ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ, Η ΑΥΛΑΙΑ ΕΠΕΣΕ, ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ, ΚΑΙ ΚΑΠΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΔΩ, ΣΥΝΕΧΕΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ. Ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟ ΜΕΓΑΛΙΟΤΗΣ.

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2012 - 11:00:00 π.μ. EET  

@ Nativist
21 Νοεμβρίου 2012 4:51:00 μ.μ και 21 Νοεμβρίου 2012 4:53:00 μ.μ.

ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ!!

Γιάννης

Jack Daniels 22 Νοεμβρίου 2012 - 1:02:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμος 22/11/12 10:49 π.μ.

Αγαπητέ επειδή δείχνεις να είσαι από άλλη "χώρα", να σου κάνω μια ερώτηση;

Μα καλά, πραγματικά πιστεύετε ότι θα σας αφήσουν να ξαναφτιάξετε την οθωμανική αυτοκρατορία και να γίνετε υπερδύναμη στην περιοχή;

Αγαπητέ οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας όπως οικοδομήθηκαν από τους κοινούς μας "συμμάχους" βασίζονται στο γνωστό "prisoner's dilemma".

Ο ένας φοβάται μην τον προδώσει ο άλλος και έτσι μένουν και οι δύο αιωνίως φυλακισμένοι, αγοράζοντας συνεχώς εξοπλισμούς και μένοντας πειθήνιοι φίλοι των "συμμάχων".

Μία έχει το πάνω χέρι ο ένας, μία ο άλλος, ανάλογα με τα τρέχοντα συμφέροντα των "συμμάχων". Η ουσία όμως είναι ότι και οι δυο είναι μέσα στην ίδια "φυλακη".

Η μόνη περίπτωση να βγούμε από τη φυλακή είναι να συνεργαστούμε επί ίσης βάσης. Μόνον έτσι σπάει ένα "prisoner's dilemma"...

Δείτε λοιπόν λίγο πιο σφαιρικά το πράγμα γιατί σε λίγα χρόνια μπορεί μεν να έχετε τη Θράκη αλλά να είστε δε και ...τρία κομμάτια.

Οι "σύμμαχοι" δεν είναι τόσο βλάκες όσο νομίζει ο τρελλάρας ο πρόεδρός σας και ο φαντασμένος υπουργός εξωτερικών του.

Nativist 22 Νοεμβρίου 2012 - 8:15:00 μ.μ. EET  

@ Jack Daniels

Το μόνο που ξέρω είναι ότι αυτά που λέει ο 10:49 π.μ. είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι απλώς φιλολογία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP