Φαντάσματα και νυχτερίδες..

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012F-16I Sufa της 119 Μοίρας "Bat/(Ha' Atalef)"στην πίστα του Αεροδρομίου της Λάρισας, έδρα της 337 Μοίρας "Φάντασμα"

H 119η Μοίρα της Ισραηλινής αεροπορίας με έδρα της την α/β Ραμόν, κηρύχθηκε επιχειρησιακή με το F-16I στις 28 Δεκεμβρίου 2004. Οι Ισραηλινοί πετάνε τα διθέσια F16-Ι (Block 52) με τον backseater να διατηρεί ρόλο WSO/ΧΟΣ (Weapons System Officer/Χειριστή Οπλικών Συστημάτων) μειώνοντας δραματικά τον φόρτο εργασίας του χειριστή, εκμεταλλευόμενοι έτσι στο έπακρο τις δυνατότητες μιας εξειδικευμένης πλατφόρμας κρούσης όπως το F-16I. Σε αντίθεση με τα 20 διθέσια Ελληνικά F-16D Β52+ που τελικά δε δημιούργησαν ξεχωριστή Μοίρα, αλλά μοιράστηκαν στις 340, 343 και 337 Μοιρες.


Συνολικά στην Λάρισα ήρθαν α/φη και προσωπικό και από τις 3 Μοίρες μαχητικών της Αεροπορικής Βάσης Ραμόν, την 119 που αναφέρθηκε παραπάνω, την 201 "The One (Ahat)", και την 107 Μοίρα "Knights of the Orange Tail" (Ha' Rosh Ha' Aryev)", όλες με F-16D Block 52/SUFA.


1 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2012 - 7:47:00 μ.μ. EEST  

Μπράβο για την αποκλειστικότητα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP