Στην Πάτρα ρίχνουν άγκυρα πλοία της μόνιμης αντιναρκικής δύναμης του ΝΑΤΟ

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Ανακοινώνεται ότι η Μόνιμη Αντιναρκική Δύναμη του ΝΑΤΟ SNMCMG 2 (STANDING ΝΑΤΟ MARITIME MINE COUNTER GROUP 2) θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στο λιμένα της Πάτρας από πρωινές ώρες 26 έως πρωινές ώρες 30 Οκτωβρίου 2012. Η δύναμη αποτελείται από τα Πολεμικά Πλοία , ITS VIAREGGIO σημαίας Ιταλίας, TCG AYVALIK σημαίας Τουρκίας, HMS BLYTH σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου και FGS GROMITZ σημαίας Γερμανίας.

Η SNMCMG 2, αποτελεί Μόνιμη Δύναμη από την οποία συγκροτείται η Ομάδα Αντιναρκικών Επιχειρήσεων (MINE COUNTER MEASURE TASK GROUP) της Δύναμης Ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ. Στην αποστολή της Δύναμης συμπεριλαμβάνεται ο έλεγχος των θαλασσίων στενών, περιορισμένων υδάτων και προσβάσεων λιμένων και η ναυτική αποτροπή στις περιοχές όπου επιχειρεί. Κατά την διάρκεια παραμονής τους τα ξένα πληρώματα των πλοίων θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πηγή: www.thebest.gr

Σημ Εν Κρυπτώ: Περισσότερα για το Αϊβαλί και την ιστορία του μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP