Νέα άσκηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρωινές ώρες της 17ης Οκτωβρίου, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βορείου Τομέα, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 9». Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την άμεση εξουδετέρωση εχθρικών ενόπλων τμημάτων ανορθόδοξου πολέμου εντός κατοικημένου τόπου. Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή Αξιούπολης Πολυκάστρου, υπό τον έλεγχο της 1ης Στρατιάς. Η εκπαίδευση στο αντικείμενο αγώνα εντός κατοικημένου τόπου αποτελεί προτεραιότητα για όλους τους σύγχρονους στρατούς καθώς η εκτεταμένη αστικοποίηση ανά τον πλανήτη έχει ως αποτέλεσμα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις να διεξάγονται όλο και σε μεγαλύτερο ποσοστό σε αστικές περιοχές, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα το Χαλέπι της Συρίας. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είναι σαφές ότι η άσκηση στοχεύει στην εκπαίδευση για την εξάλειψη εχθρικών τμημάτων Ειδικών Δυνάμεων που θα επιχειρήσουν να αδρανοποιήσουν στρατηγικές υποδομές, να προκαλέσουν δολιοφθορές σε κρίσιμες Μονάδες ή να αναμιχθούν με ομάδες πολιτών στα μετόπισθεν (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη).


strategyreport

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP