Κ. Παπούλιας: "Όχι άλλες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις!"

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Ο ΠτΔ επί της φρεγάτας «Σαλαμίς»
Κόκκινη γραμμή στις απαιτήσεις των δανειστών είναι η εθνική μας ασφάλεια και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να το πάρουν οι Βρυξέλλες, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του μετά την επιθεώρηση του Στόλου στο φαληρικό όρμο.

Ο Κάρολος Παπούλιας μετέβη στο θωρηκτό «Αβέρωφ» συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, όπου τέλεσε τα εγκαίνια εκθέσεως με στολές του Πολεμικού Ναυτικού της εποχής των Βαλκανικών Πολέμων. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στη φρεγάτα «Σαλαμίς» και επιθεώρησε τα πλοία του Στόλου.

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από του Βαλκανικούς Πολέμους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το ρόλο και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας και την «αποτροπή όσων επιβουλεύονται την εδαφική μας ακεραιότητα».

«Οι καιροί είναι δύσκολοι και μαζί με τον ελληνικό λαό υποφέρουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις... δεν μπορεί να υπάρξουν άλλες περικοπές για τις Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να διατηρήσουν στο μέγιστο, σ’αυτή την κρίσιμη περίοδο, την αποτρεπτική τους δύναμη», διεμήνυσε ο κ. Παπούλιας και αυτό σημείωσε με νόημα, «πρέπει να το αντιληφθεί και η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, αλλά και αυτοί οι οποίοι έρχονται από το εξωτερικό για να διαπραγματευθούν περικοπές». «Υπάρχει μία κόκκινη γραμμή, πίσω από την οποία δεν μπορεί να κάνουμε πίσω: Αυτή είναι η εθνική μας ασφάλεια. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να το πάρουν οι Βρυξέλλες», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

www.naftemporiki.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP