Η Φωτογραφία της Εβδομάδας

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Στην φωτογραφία αυτής της εβδομάδας πρωταγωνιστούν ο Αχμέτ και ο..Μπαρμπα-Γιώργος! Mια επανεμφάνιση με ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα είχαμε κατά την διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης Αβραμόπουλου-Νταβούτογλου στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μιλάμε φυσικά για τον εξαιρετικό πίνακα του Βασιλείου Χατζή, ο οποίος απεικονίζει το θρυλικό Αβέρωφ να κανονιοβολεί τον καταδιωκόμενο τουρκικό στόλο. Μία από τις πανέμορφες πολεμικές θαλασσογραφίες που φιλοτέχνησε ο Χατζής την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων (1912–1913), κατά παραγγελία της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο συγκεκριμένος πίνακας είχε απομακρυνθεί με εντολή του τότε ΥΠΕΞ ΓΑΠ, κατά την διάρκεια επίσκεψης του Ισμαήλ Τζέμ, την εποχή που η πομφόλυγα της "ελληνοτουρκικής φιλίας" (και οι σπόνσορες της) απολάμβανε ευρείας υποστήριξης από τον διαπλεκόμενο Τύπο. Μετά από λίγα χρόνια ο αχαρακτήριστος ΓΑΠ επιφύλαξε την ίδια τύχη και στον πίνακα «H Eλλάς ευγνωμονούσα» του Θεοδώρου Βρυζάκη, ο οποίος κοσμούσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Η επανεμφάνιση του συγκεκριμένου πίνακα προκάλεσε πικρόχολα σχόλια από τα ΜΜΕ της γείτονος, τα οποία είχαν προφανώς εθιστεί στην ψοφοδεή συμπεριφορά ορισμένων Υπουργών από το Εξωτερικό. Να σημειώσουμε ότι η τουρκική "Χουριέτ" είχε...καταγγείλει τον περασμένο Ιούλιο την επανεμφάνιση του Μπαρμπα-Γιώργη στους τοίχους του ΥΠΕΞ, όταν ο νέος -τότε- ΥΠΕΞ Αβραμόπουλος έδωσε εντολή για ανάρτηση του στην αρχική του θέση. Χαρακτηριστική του θράσους των συντακτών της εφημερίδας ήταν η εξής συγκεκαλυμμένη απειλή με την οποία έκλεινε το άρθρο της Χουριέτ : «άραγε θα βρίσκεται εκεί ο πίνακας αυτός τον Σεπτέμβριο, που θα επισκεφθεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου τον Έλληνα ομόλογό του;». Προς τιμή τους, οι αρμόδιοι την έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνη. Καιρός ήταν.

20 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 13 Οκτωβρίου 2012 - 1:43:00 π.μ. EEST  

Δηλαδὴ τὼρα ο Αβραμὸ ὲγινε γερὰκι;

enkripto 13 Οκτωβρίου 2012 - 2:00:00 π.μ. EEST  

Όχι. Αλλά τα θετικά θα τα λέμε.

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 - 3:22:00 π.μ. EEST  

Μπράβο!

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 - 7:42:00 π.μ. EEST  

ωραιο photoshop

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 - 12:47:00 μ.μ. EEST  

Ωστόσο ο φωτογράφος θεώρησε ότι η συμμετρία της φωτογραφίας εξυπηρετείται καλύτερα αν στο άνω μέρος έχουμε τον μισό πίνακα και στο κάτω το τραπεζάκι!

ΑΧΕΡΩΝ 13 Οκτωβρίου 2012 - 1:17:00 μ.μ. EEST  

Να με συγχωρεὶς,εν κρυπτὼ,αλλὰ πὲρα απὸ τους συμβολισμοὺς,που ενδεχομὲνως προβὰλλονται και για ξεκὰρφωμα,δεν εὶδα να τις τρὼει ο Νταβοὺ επὶ της ουσὶας.Οὺτε για τις κρουαζιὲρες του Τ.Ν στο Αιγαὶο,οὺτε για τις εναὲριες παραβὰσεις και παραβιὰσεις,οὺτε για το δουλεμπὸριο,γκρὶζες ζὼνες,επιπλὲοντα νησιὰ,κ.ο.κ.
Για εκεὶνο το κὰζους μπὲλλι δεν θα μιλὴσω,κανονικὰ δεν νοεὶται επὶσημη επὶσκεψη υπουργοὺ εξωτερικὼν χὼρας που ὲχει θεσπὶσει τὲτοιο πρὰγμα ὲναντι της Ελλὰδος.
Οὺτε για την τὺχη των αγνοουμὲνων του Αττὶλα,θα μιλὴσω,αφοὺ για το Ὲθνος οι τουρκικὲς σαπουνὸπερες εὶναι,ὸπως φαὶνεται,σημαντικὼτερες.

enkripto 13 Οκτωβρίου 2012 - 5:09:00 μ.μ. EEST  

"Να με συγχωρεὶς,εν κρυπτὼ,αλλὰ πὲρα απὸ τους συμβολισμοὺς"..

Mα εγώ για τους συμβολισμούς μίλησα, όχι για κάτι άλλο. Κατ'επέκταση δεν βλέπω σε τι χρειάζεσαι απάντηση.

enkripto 13 Οκτωβρίου 2012 - 5:17:00 μ.μ. EEST  

@13 Οκτωβρίου 2012 12:47:00 μ.μ. EEST

Σωστός,ανέβηκε μια καλύτερη

Και μια ακόμα εκδοχή της φωτογραφίας από την εφημερίδα "Τurkiye".
http://www.turkiyegazetesi.com/haberdetay.aspx?haberid=551748#.UHl2s1FNuSo

http://i.imgur.com/rThrc.jpg

Η λεζάντα "Υunan Bakanin Tablo Ayibi" μεταφράζεται σε "Ο Πίνακας της ντροπής του Έλληνα Υπουργού"

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 - 10:22:00 μ.μ. EEST  

δηλ. να πούμε ΜΠΡΑΒΟ στο δημητράκη που "ένεκα της επίσκεψης" δεν "κατέβασαν" τον πίνακα;! γιατί παλαιότερα μας είχαν συνηθίσεισε τέτοιες πράξεις!!

Γιάννης

enkripto 13 Οκτωβρίου 2012 - 11:24:00 μ.μ. EEST  

Όχι, να πούμε μπράβο στον Δημητράκη που τον πήρε από την αποθήκη που τον είχε παραχώσει ο ΓΑΠ και τον έβαλε στην θέση του.

Ανώνυμος 14 Οκτωβρίου 2012 - 12:17:00 π.μ. EEST  

Ναι αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα πάμε από τα 6 ναυτικά μίλια στα 3 στις ανατολικές περιοχές του Αιγαίου.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/10/blog-post_3538.html

Τα 12 τα ξεχνάμε, οπότε ας κόψουμε και τις ψευτομαγκιές με τους πίνακες γιατί δεν είναι καλό να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας...

enkripto 14 Οκτωβρίου 2012 - 12:25:00 π.μ. EEST  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Χουριέτ , θες να πείς. Γιατί σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες από εκεί αναδημοσιεύονται οι "πληροφορίες" (ευσεβείς πόθοι λέω εγώ).

Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

ΑΧΕΡΩΝ 14 Οκτωβρίου 2012 - 2:33:00 π.μ. EEST  

@''εν κρυπτὼ''
Ἂν κατὰλαβα καλὰ,ελεὶψει ενεργοὺ και επιθετικὴς διπλωματὶας,χαιρὸμαστε με τους συμβολισμοὺς;

enkripto 14 Οκτωβρίου 2012 - 9:35:00 π.μ. EEST  

Τα είπαμε και σε άλλη ανάρτηση, άλλο κριτική, άλλο μιζέρια και μηδενισμός. Εμείς αναγνωρίζουμε τα σωστά όταν τα βλέπουμε. Σε όποιον και να πιστώνονται.

Ο Αβραμόπουλος έχει βεβαρημένο ιστορικό, όπως και να το κάνουμε, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ενήργησε όπως έπρεπε.

Όποιος δεν το αναγνωρίζει, έ απλώς είναι λάθος.

ΑΧΕΡΩΝ 14 Οκτωβρίου 2012 - 12:38:00 μ.μ. EEST  

@''εν κρυπτὼ''
Το ποιὸς εὶναι λὰθος,ὶσως φανεὶ πολὺ σὺντομα.

Ανώνυμος 14 Οκτωβρίου 2012 - 12:52:00 μ.μ. EEST  

Μέσα στο χάος που ψάχνουμε μια θετική είδηση, λίγο να σκάσει το χαμόγελο, ευτυχώς, είδαμε και αυτό και χαρήκαμε λίγο.
Δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά τα ΜΜΕ επέλεξαν το "θάλασσα συνεργασίας" που είπε το τρολ αντί να δείχνουν αυτή τη φώτο σε όλα τα ρεπορτάζ.

Μπράβο Αβραμό! (αν και ποτέ δεν σε υποστήριξα και ούτε πρόκειται)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 14 Οκτωβρίου 2012 - 12:54:00 μ.μ. EEST  

Έ λοιπόν ούτε εγώ θέλω να πω καλή κουβέντα για τον κύριο τίποτα αλλά το να στήσει τον Νταβούτογλου ένα μέτρο κάτω από τα κανόνια του "τυχερού μπάρμπα Γιώργου" είναι ένας ευχάριστος συμβολισμός. Τελικά φίλε Αχέροντα πράγματι, μόνο τα σύμβολα μας μείναν αλλά αλίμονο αν τα παραδώσουμε και αυτά σαν τον ανεκδιήγητο GAP (ρε πως τον κάναν πρωθυπουργό αυτόν, ακόμη και ο προηγούμενος ήταν φωστήρας μπροστά του)

Θέραπς 14 Οκτωβρίου 2012 - 10:14:00 μ.μ. EEST  

Θετικό που επανέφερε τον πίνακα και έστησε και τον Τούρκο από κάτω!

Καλή συνέχεια λοιπόν.

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2012 - 2:25:00 μ.μ. EEST  

Ελληνικά πολεμικά σκάφη παρακολουθούσαν την "κρουαζιέρα" τούρκικης κορβέτας που ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο στις 7μμ από τη Σμύρνη για τα κατεχόμενα και είπαν: δεν πάμε και μια βόλτα από Αττική μεριά;;!!
Βοήθεια μας!!

Γιάννης

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2012 - 7:22:00 μ.μ. EEST  

Ο τουρκος φαινεται σαν να υπεστει δαγκωμα ταραντουλας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP