Συνελήφθη ο πρώην ΓΓ Εξοπλισμών Γ. Σμπώκος - Οδηγείται στο αυτόφωρο

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στο σπίτι του στην Κηφισιά, με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή και διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης μεταφέρθηκε από τη ΓΑΔΑ στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για αποτυπώματα και στη συνέχεια θα οδηγηθεί και στο αυτόφωρο, επειδή σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην Κηφισιά, εκτός από διάφορα έγγραφα και άλλα είδη που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και δύο πιστόλια, ένα από τα οποία κατείχε παράνομα, ενώ για το άλλο είχε λήξει η άδεια οπλοφορίας.


Μετά το αυτόφωρο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, για την οποία έχει εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης. Την περασμένη Πέμπτη ο κ. Σμπώκος είχε ζητήσει και έλαβε από τον ανακριτή ο οποίος ερευνά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Όμως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του, γιατί κρίθηκε ύποπτος φυγής.

Ο κ. Σμπώκος κατηγορείται στην υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα για είσπραξη μιζών ύψους 40 εκατ. ευρώ το οποίο και κατάφερε να διπλασιάσει επενδύοντάς το. Ο ίδιος πρόσφατα είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή του στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου, δηλώνοντας άγνοια και για τις σημειώσεις από το αρχείο του Τσοχατζόπουλου που τον αφορούσαν.

5 σχόλια:

TED 3 Οκτωβρίου 2012 - 2:12:00 μ.μ. EEST  

Από τα Ανώγεια στα κατώγεια.

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2012 - 2:47:00 μ.μ. EEST  

Άτιμη κενωνία..άλλους τους ανεβάζεις κ άλλους τους κατεβάζεις στα τάρταρα...

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2012 - 3:13:00 μ.μ. EEST  

ΓΙΑΝΝΗΣ: Πες μια καλή κουβέντα γιατί δεν φταίω!

ΑΚΗΣ: Άστα γιατί τάκανες σαν τα υποβρύχια που παραλάβαμε!!

Γιάννης

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2012 - 4:53:00 μ.μ. EEST  

Δεν εκάθιζε, ο σύντεκνός μου, καλιά στ' Ανώγεια, να κλέφτει κιαμια κατσίκα, μονό θελε μεγαλεία! Να τα δα..

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 - 5:21:00 μ.μ. EEST  

αντε να παίρνει σειρά και ο Colgate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP