Βίντεο : Bολή M2HB .50 από όχημα VBL

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012Τα ελαφρα τεθωρακισμένα VBL αποτελούν συχνό θέαμα στο Ανατολικό Αιγαίο, απαρτίζοντας τον κύριο όγκο των Τμημάτων Άμεσης Αντίδρασης που θα κληθούν να εξαλείψουν πιθανά αεροπρογεφυρώματα σε περίπτωση εισβολής. Η έγκαιρη ανταπόκριση των ΤΑΕ και ιδίως της μηχανοκίνητης εφεδρείας είναι κρισιμότατης σημασίας για τις φίλιες δυνάμεις. Σε αυτά τα πλαίσια δεν είναι τυχαίες οι πρόσφατες ασκήσεις διπλής ενέργειας που προσομοιάζουν αεροκίνητες επιχειρήσεις εναντίον ακριτικών αεροδρομίων, σε Λήμνο και Χίο. Στο παραπάνω βίντεο, άνδρες της Έθνοφυλακής πραγματοποιούν βολή εξοικείωσης με το βαρύ πολυβόλο M2HB .50 που φέρει το όχημα. Nα ευχαριστήσουμε τον AegeanHawk για ακόμα ένα εξαιρετικό βιντεάκι.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Οκτωβρίου 2012 - 9:56:00 π.μ. EEST  

Άντε AegeanHawk και σε slow motion. Ξέρεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP