Γαλλικά Alphajet στην 120 ΠΕΑ

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Aπό τη Δευτέρα 15, έως την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, η 362 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (ΜΕΑ) φιλοξένησε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, απόσπασμα της εκπαιδευτικής Μοίρας 3/13 Auvergne της Γαλλικής Αεροπορίας στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης εκπαιδευτικών Μοιρών των δύο αεροποριών. Η Γαλλική αποστολή συμμετείχε με τέσσερα αεροσκάφη Alpha Jet, τα οποία έφτασαν στην Καλαμάτα από την έδρα τους, το αεροδρόμιο της πόλης Tours στη Κεντρική Γαλλία.

Με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων σχετικά με την προκεχωρημένη αλλά κυρίως την επιχειρησιακή εκπαίδευση, οι Έλληνες εκπαιδευτές πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις με τους Γάλλους συναδέλφους τους σε μικτούς σχηματισμούς αεροσκαφών Τ-2Ε και Alpha Jet. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Γάλλοι Ιπτάμενοι είχαν την ευκαιρία να πετάξουν και με τα δύο αεροσκάφη.

Μετά το πέρας της συνεκπαίδευσης οι Γάλλοι Ιπτάμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την φιλοξενία και την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματισμού των Ελλήνων συναδέλφων τους.Σημ. "Εν Κρυπτώ": Υπενθυμίζεται ότι τα γερμανικά Alphajet, που είχαν ενταχθεί σε υπηρεσία το 1979 και αποσύρθηκαν νεώτατα στα μέσα της δεκαετίας του '90, είχαν προσφερθεί και στην Ελλάδα, προς αντικατάσταση των Τ-2. Η προσφορά αυτή, που θα κάλυπτε τις ανάγκες της ΠΑ σε αεροσκάφη προκεχωρημένης εκπαίδευσης (αλλά και εγγύς αεροπορικής υποστήριξης, όπως προβλέπεται για τα Τ-2 σε περίπτωση επιχειρήσεων), απορρίφθηκε από ελληνικής πλευράς "μετά πολλών επαίνων". Κι έτσι σήμερα, 15 χρόνια μετά, η ΠΑ ψάχνει επειγόντως αντικαταστάση για τα Τ-2 και οι Γάλλοι μας επισκέπτονται με τα Alphajet θυμίζοντάς μας την ευκαιρία που χάσαμε... Περαστικά μας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Νοεμβρίου 2012 - 3:33:00 μ.μ. EET  

Η Μοιρα ειναι η ΕΑC 00.314/ AJeTS (Ecole de l'aviation de chasse/ Αdvanced Jet Traing School) και οχι η 3/13 Auvergne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP