Ελληνοϊσραηλινή άσκηση στη νότια Κρήτη

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Δυο ημέρες διήρκησε η αεροπορική άσκηση Ελλάδας και Ισραήλ, που διεξήχθη στη νότια Κρήτη με δεκάδες πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από την Ιεράπετρα στην οποία συμμετείχαν υπερσύγχρονα πολεμικά ελικόπτερα . Τα Ισραηλινά και τα Ελληνικά ελικόπτερα AH-64D Apache και UH-60 Black Hawk, πήραν μέρος σε μια ακόμα ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική άσκηση. Η κάθε χώρα συμμετείχε με 8 ελικόπτερα. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ισραηλινά ΑΗ-64D, πετούν τόσο μακριά από το Ισραήλ, κάτι που καταδεικνύει ότι οι Ισραηλινοί έχουν εντάξει τα Apache σε σχέδια επιχειρήσεων βαθιάς διείσδυσης.

Η κοινή εκπαιδευτική άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, με ευρύτερο πολιτικό ενδιαφέρον, όχι μόνο σε διμερές, αλλά κυρίως σε διεθνές επίπεδο. 'Αλλωστε το Ισραήλ αξιοποιεί συχνά την ισχύ της πολεμικής του αεροπορίας, για την επίτευξη πολιτικών αποτελεσμάτων.

Παράγοντες από τα συναρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, εκτιμούν ότι η αναβάθμιση των πολιτικο-στρατιωτικών σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ, είναι θετική για τα εθνικά μας συμφέροντα και σε καμιά περίπτωση δεν απειλούνται οι παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδας με τον Αραβικό Κόσμο.

Πολλοί κάνουν λόγο για διμερή σχέδια αεροπορικής υποστήριξης και προστασίας των ερευνών και των γεωτρήσεων που θα ξεκινήσουν στη Νότια Κρήτη, για ελληνικό φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες.

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP