Σύλληψη του Επιτελάρχη του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού για συμμετοχή σε δίκτυο κατασκοπείας

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Εισαγγελέας της Σμύρνης διέταξε τη σύλληψη του Αντιναυάρχου Veysel Kösele, Επιτελάρχη του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, για συμμετοχή στο δίκτυο κατασκοπείας που εκβίαζε ανώτατους κρατικούς λειτουργούς, στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπαλλήλων του Τουρκικού Συμβουλίου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών (ΤÜBITAK) και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας από το 2009. Τα μέλη του δικτύου κατέγραφαν με κρυφές κάμερες τις σεξουαλικές πράξεις ή υπέκλεπταν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων και εν ενεργεία στρατιωτικών και στη συνέχεια τους εκβίαζαν για την αποκάλυψη κρατικών μυστικών, μεταξύ των οποίων απόρρητοι χάρτες και ευαίσθητες πληροφορίες για εγχώρια προγράμματα ανάπτυξης οπλικών συστημάτων, που στη συνέχεια πωλούσαν στο εξωτερικό.

Ο Αντιναύαρχος Kösele διετέλεσε τα τελευταία δύο χρόνια επικεφαλής της Διοίκησης Αποβατικών Πλοίων και αναμενόταν να προαχθεί το επόμενο έτος σε Αρχηγό Στόλου. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης έχουν συλληφθεί 93 άτομα, εκ των οποίων οι 59 είναι εν ενεργεία στελέχη των ΤΕΔ.

strategyreports

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP